Új felhős streamelési szolgáltatást indít a Square Enix

A Square Enix szerint a Shinra Technologies az út a jövő játékipara számára.

Új felhős streamelési szolgáltatást indít a Square Enix

Váratlan bejelentés érkezett a Square Enix háza tájáról. Míg a Sony a Gaikai felvásárlását követően komolyan belemerült a felhős játékstreamelésbe a PlayStation Now-val, és arra számítunk, hogy hamarosan a Microsoft is megjelenik a konkurens szolgáltatásával, arra nem gondoltunk, hogy a nagy kiadók is belevághatnak saját rendszereik kiépítésébe. Pedig a Square Enix pontosan ezt csinálja a Shinra Technologies elindításával.

Az új leányvállalat a Final Fantasy VII után kapta a nevét, és New Yorkban van a főhadiszállása, de ezek mellett Montreálban és Tokióban is működik irodája, ráadásul a szintén New York-i Avalanche Studios csapattal közösen dolgoznak a technológián és a játékokon. A Shinra Technologies vezetője a Square Enix korábbi elnöke, Yoichi Wada.

Wada szerint a játékipar rohamosan bővülni fog a következő években, azonban jelenleg nem a helyes úton járunk. Az igazgató elmondta, az AAA-kategóriás játékok hatalmas befektetést igényelnek, ezért probléma, hogy csak drága konzolokon és PC-ken futtathatók, így jelentősen kisebb felhasználói bázishoz juthatnak el. Éppen ezért a Shinra Technologies célja, hogy egy mindenki számára használható felhős ökoszisztémát hozzon létre, ami bármilyen eszközre el tudja juttatni a játékokat.

Jacob Navok, a vállalat alelnöke szerint a Shinra elsőként vezeti majd át a játékipart egy ténylegesen új, még felderítetlen terepre, aminek köszönhetően a fejlesztők végre "kiszakadhatnak a jelenlegi technológiák és eljárások láncaiból". Navok elmondta, számos technológiai újdonsággal készülnek, szerintük ugyanis az nem egy ideális állapot, ha egyszerűen csak a tradícionális játékokat ültetik át a felhőre. Ehelyett arra bátorítják a fejlesztőket, hogy teljesen új, forradalmi játékokkal rukkoljanak elő a jövőben.

Ennek ellenére a Japánban még idén elinduló bétatesztben éppen olyan játékok vesznek majd részt, mint a Final Fantasy VII, a Deus Ex: Human Revolution, a Hitman Absolution és a Tomb Raider, de kipróbálható lesz az Agni's Philosophy techdemó is.

A technológiai háttérről egyelőre keveset tudni. A hivatalos oldal szerint a Shinra szakít azzal az eljárással, hogy egy processzort rendel egy felhasználóhoz, ehelyett a terhelést a teljes szerverparkon osztja szét, teljesen dinamikusan, és az egészhez nincs szükség szinkronizációra a kliens oldalán.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward