Új Fallout Online?

Rejtélyes MMO-n dolgozik a Bethesda új stúdiója, a Battlecry. De mi történt az Interplay Fallout Online játékával, amely idén jelent volna meg?

Új Fallout Online?

Új tűnik, hogy a Bethesda egy új, ingyenesen játszható online MMO-n dolgozik. Lehetséges, hogy ez a Fallout Online lenne? A Bethesda még 2004-ben megvásárolta a Fallout jogait az Interplaytől, de nem mindent, az online játék készítésének lehetősége még a cég kezében maradt. Az Interplay bele is fogott egy Fallout MMO elkészítésébe, amely a tervek szerint 2012 második felében jelent volna meg, de volt egy olyan záradéka az egyezségnek, hogy csak akkor csinálhatnak MMO-t, ha egy bizonyos dátum előtt elkészülnek vele. Nos, ez nem sikerült és a Bethesda úgy döntött, jobb lesz, ha minden jogot a saját kezébe vesz, a két cég végül megegyezett, két millió dollár gazdát cserélt, és Interplay Fallout MMO-ja eltűnt a süllyesztőben. Mivel az Elder Scrolls Online már készülőben van, a Bethesda következő MMO projektje logikusan a Fallout lehet.

A Bethesda tulajdonosa, a ZeniMax új stúdiót nyitott a texasi Austinba, Battlecry néven, melynek vezetője a Star Wars: The Old Republic executive producere, Rich Vogel, aki olyan online játékok veteránja, mint a Star Wars Galaxies és az Ultima Online. Vogel most építi csapatát, és valószínűleg nem kell sokáig keresgélnie, a szintén austini székhelyű egyik BioWare leányvállalat, amely az SWTOR-on dolgozott rengeteg embert elbocsátott.

A Bethesda új stúdiójának megnyitásáról szóló sajtóközleménye egy még be nem jelentett projektet is említett, ám ebből még nem derült ki sok, annál többet elárulnak azonban az új stúdió álláshirdetései, különösen a pénzbevételekért felelős dizájner szerepének leírása, amely így szól: "A sikeres jelentkező együtt fog dolgozni a dizájn csapattal, az elemzőkkel, a marketingesekkel és a felső vezetéssel, feladata új online játékunk pénzbevételi részének kialakítása és optimalizálása." Ez a munkatárs lesz továbbá felelős a játék gazdaságáért, és a virtuális tárgyak árának kialakításáért, illetve az ingyenes és valós pénzért vásárolható fizetőeszközök kiegyensúlyozásáért. Olyasvalakit keresnek, aki nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren.

A platform főnöki munkakör leírásában mikrotranzakciós rendszerek és szolgáltatások kialakítása is szerepel, és kiemelik, hogy fontos az online játékok szeretete (érdekes módon a pénz szeretetét nem emelik ki, pedig ez is a témába vágna). A fő dizájner paraméterei még többet árulnak el a készülő játékról, mivel a játékok szeretetén kívül FPS és RPG tapasztalatot kérnek a jelentkezőktől. Kiemelik az online tervezői tapasztalatokat is. A jelentkezőnél a konzolos tudás, főleg a következő generációs plusznak számít. A fő pályatervezői leírás is arra utal, hogy a játék konzolokra is meg fog jelenni, de itt platformként már a PC-t is megemlítik.

Kíváncsian várjuk, vajon mi lesz ebből, és azt is, hogy az Interplay elkezd-e valamit építeni nevétől és világától megfosztott projektjének romjaiból.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward