Új és ingyenes VR-es demót készített az Epic

Az Unreal Engine 4-es VR techdemót bárki kipróbálhatja ingyen. Persze egy VR-szemüveg nem árt hozzá.

Új és ingyenes VR-es demót készített az Epic

Mint ahogy minden komolyabb motor, az Unreal Engine 4 is teljesen felkészült a VR-es szemüvegek fogadására. Az Epic pedig úgy döntött, hogy ideje lenne ezt prezentálni is, úgyhogy a stúdió készített egy demót, ami ingyenes letölthető és kipróbálható az Epic Launcher segítségével. Ebben egy utcai háborús szituációt utazhatunk végig lassítva, és láthatjuk, hogy robbannak a tereptárgyak, szállnak a lövedékek, még egy hatalmas mechával is szembe kerülhetünk.

A demó PC-n az Oculus Rift DK2-vel és a HTC Vive-val kompatibilis, de elméletileg a PlayStation Morpheusszal is működne, kérdés azonban, hogy PS4-re letölthetővé válik-e majd a későbbiekben.

Csodás eső a CryEngine segítségével

És ha már amúgy is motorokról volt szó, térjünk át egy kicsit a CryEngine-re. Habár a generáció elején nagy reményekkel indult a motor, jelenleg úgy tűnik, hogy az előző generációhoz hasonlóan ismét az Unreal Engine fog dominálni. Ettől függetlenül nem feledkezhetünk meg róla, hogy a Crytek azért továbbra is az élvonalban van technológiailag, amit most egy független grafikus és programozó demonstrál is. Az úriember egy új eljárást készített a CryEngine-hez, ami egészen döbbenetes esős effektusokra képes - az eső utáni táj és felületek megjelenítése talán sosem volt még ennyire valósághű.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward