Új Baldur's Gate készül

A honlap már elárulta a titkot, és hamarosan hivatalosan bejelentik az új Baldur's Gate-et.

Új Baldur's Gate készül

Tegnap érdekes dolgok tűntek fel a baldursgate.com honlapon: a sorozat jellegzetes koponya szimbóluma, és egy idézet a Forgotten Realms béli Alaundo prófétától:

[italic] "A Gyilkosság Ura elenyész, de végzetével számos halandó leszármazottnak ad életet, kiknek nyomán káosz terem."

[/italic]

A honlapon az 1998-as eredeti Baldur's Gate zenéje hallható, és képek is láthatóak belőle. Ki állhat az új játék mögött?

A fejlesztő a Beamdog lesz, melynek egyik alapítója a BioWare veterán Trent Oster. Oster dolgozott a Baldur's Gate-en, és ő vezette a Neverwinter Nightsot és annak kiegészítőit készítő csapatot is. Két évig töltötte be a technológiai igazgató pozíciót, és ő vezette a BioWare Eclipse motorjának fejlesztését. 2009 júniusában hagyta ott a BioWare-t. A Beamdog hamarosan hivatalosan is bejelenti a játékot, amelynek nincs köze az eredeti sorozat Steam-es újrakiadásához, amelyről egyelőre amúgy is csak pletykák szólnak.

2008-ban egy sajtókonferencián az Atari feltárta terveit, hogy újra feléleszti a Baldur's Gate-et, a Dungeons & Dragonst, a Neverwinter Nightsot és a Test Drive Unlimitedet, ám ezek közül csak az utóbbi valósulhatott meg. A legutolsó Baldur's Gate játék a 2004-es Dark Alliance volt, melyet az azóta megszűnt Black Isle Studios készített, úgyhogy épp itt az ideje az újnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward