Új ADATA SSD-k a Realtek friss vezérlőjével

Az ADATA a jelek szerint elsőként szavaz bizalmat a költséghatékony SSD kártyákhoz készített Realtek RTS5763DL vezérlőnek.

Új ADATA SSD-k a Realtek friss vezérlőjével

A Realtek két új SSD vezérlővel készül az elkövetkező hónapokra, amelyek közül az egyik a csúcskategóriát, a másik pedig a költséghatékony M.2-es SSD kártyák szegmensét veszi célba. Utóbbit, vagyis az RTS5763DL modellt egy nagy partner már egészen biztosan használni fogja, ugyanis az ADATA bejelentette, az érkező SX7100-as sorozatú M.2-es SSD-i, amelyek a nagy adattároló kapacitásra vágyó gamereknek készülnek, már a Realtek új SSD vezérlőjét használják.

Az SX7100-as modellek PCI Express 3.0 x4-es csatolófelülettel érkeznek, természetesen a szokásos M.2-2280-as formátumban, NVMe 1.3-as támogatással karöltve. Az új SSD-k használni fogják az NVMe 1.3 Host Memory Buffer funkcióját, vagyis a teljesítmény növelése érdekében az adott konfiguráció rendszermemóriájának egy részét is fel fogják tudni használni a különböző műveletek gyorsítására. Az SX7100-as családban 120, 240, 480, 960 és 1920 GB-os modellek foglalnak majd helyet, amelyek mindannyian második generációs 3D TLC NAND Flash memóriachipek köré épülnek. A vezérlő jóvoltából lesz LDPC alapú ECC és RAID támogatás, de dinamikus SLC gyorsítótárra és 256-bites AES adattitkosításra is számíthatunk.

Galéria megnyitása Fotó: AnandTech

Teljesítmény terén 2100 MB/s körüli maximális folyamatos olvasási- és 1500 MB/s körüli maximális folyamatos írási tempóra számíthatunk – utóbbi érték azonban csak addig lesz érvényben, míg az SLC módba programozott TLC cellák meg nem telnek, ahogy azt már megszokhattuk. Az első generációs Realtek RTS5760-as SSD vezérlővel szerelt SX6000-es modellekhez képest kétszer gyorsabbak lesznek az újdonságok, de az SX7000-es modellek teljesítményét is felülmúlják majd.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az SX7100-as ADATA SSD kártyák pontosan mikor kerülnek forgalomba. Abból kiindulva, hogy az ADATA a Realtek RTS5760-as vezérlőjét egyedüliként alkalmazta a piacon, könnyen lehet, hogy az új vezérlők esetében előnyt élvez majd a riválisokkal szemben, hála a Realtekkel ápolt szoros üzleti kapcsolatnak. Vagyis az RTS5763DL alapú ADATA SSD kártyák kerülhetnek leghamarabb az üzletek polcaira.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward