Ugyan a Half-Life 2: Episode 3 sem készült el, de itt egy videó az Episode 4-ről

Úgy tűnik, hogy ez a rész egy mellékág lett volna.

Ugyan a Half-Life 2: Episode 3 sem készült el, de itt egy videó az Episode 4-ről

Habár a rajongók hiába várták a Half-Life 2 történetének folytatását az Episode 3-mal, úgy tűnik, hogy egy időben még az Episode 4 is tervben volt, ráadásul most még videós anyag is kikerült róla. Rendkívül furcsa a helyzet, de mindenre megvan a magyarázat.

A Half-Life 2: Episode 4-et ugyanis nem a Valve, hanem az Arkane fejlesztette - őket leginkább a Dishonored és Prey kapcsán ismerhetjük. Ez az epizód egyfajta mellékág lett volna, aminek azt a célt szánták, hogy bővítse a Half-Life univerzumát. A főszereplőnek nem Gordon Freemant szánták, helyszín tekintetében pedig visszatértünk volna a zombiktól hemzsegő, horrorisztikus Ravenholm városába.

A videojátékos dokumentumfilmekkel foglalkozó NoClip most éppen az Arkane-ről készít egy összeállítást, amiből fel is tettek egy kisebb videót, ebben pedig látszik a Half-Life 2: Episode 4. Túl sok persze nem derül ki ebből: főhősünk egy elektromos lövegeket eregető fegyvert is bevetve harcol a zombik ellen nem túl bizalomgerjesztő folyosókon és csatornákban.  Furcsa, hogy a zombikon nincs headcrab, de lehet, hogy ez még a fejlesztés korai fázisai miatt volt így.

Akárhogy is, úgy tűnik, hogy a Valve most már kevésbé titkolózik a Half-Life-fal kapcsolatban: míg korábban úgy érezhették, hogy az ilyen jellegű információk és videók kiadása a közönség felesleges hergelése lett volna, most, hogy a Half-Life: Alyx megjelent és sikeres, a rajongók szája is "be van tömve".

A NoClip dokumentumfilmje a jövő héten jelenik meg, amikor talán bővebben kaphatunk majd választ arra, hogy miért nem készült el soha az Episode 4. Az előző, szintén el nem készült epizóddal kapcsolatban korábban legalább Gabe Newell (is) adott válaszokat. A fejlesztők az Episode 2-nél azt vették észre, hogy beindult a "feature creep", vagyis egyre több és több dolgot szerettek volna beletenni. Így végül az Episode 2 befejezéséhez kellett az elsőn dolgozó csapat jelentős része is.

A Valve akkor úgy látta, hogy az epizódos formula nem hülyeség, csak éppen nem hajtják végre elég jól. Ekkor kezdtek el gondolkozni azon, hogy miként is folytassák, és végül úgy döntöttek, hogy két dolog miatt sem vágnak bele az Episode 3-ba.

Az egyik ok, hogy inkább a Source 2 fejlesztésére akartak koncentrálni. A másik, hogy a csapat és maga Gabe Newell is úgy érezte, hogy a Half-Life-nak az lenne a lényege, hogy mindig előre mozdítsa a technológiát, nem csak simán új részek jöjjenek. "A Half-Life-nak érdekes problémákat kell megoldani, és nem csak azért kéne megjelennie, hogy kisegítsen minket az üzleti negyedév végén."

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap