Twitch Plays Halo - ez bizony fájdalmas

A Twitch Play Pokémon után szintet lép a streamelős oldal közönsége, és megpróbál elboldogulni egy 3D-s FPS-sel.

Twitch Plays Halo - ez bizony fájdalmas

Ha valaki esetleg lemaradt volna, a Twitch Plays Pokémon néven tavaly márciusban indult kezdeményezés lényege, hogy a Twitch közönsége a chatre beírt parancsokkal közösen irányítja a játékot. A több ezer embernek így együtt kell végigvinnie a játékot, ami csak úgy sikerülhet, ha egy kicsit megpróbálják összehangolni az erőfeszítéseiket. A káosz persze így is garantált, de a Twitch népe nagy sikerrel vette a Pokémon-játékok által nyújtott kihívásokat. Azonban a Pokémon-játékok 2D-s mozgásra adnak lehetőséget, és irányításuk nagyon egyszerű.

Az új közös játék azonban a Halo, amiről ez azonban már nem mondható el. Nem csak hogy a főszereplőt teljesen 3D-ben kell mozgatni, de még a célkeresztet is használni kell természetesen. A végeredményt - ahogy az várható volt - elég fájdalmas és szórakoztató is nézni. Jelenleg több órája egy vékony hídon próbál meg átkelni a Twitch drága közönsége.

Folytatódik a Pokémon is

A tavaly márciusban a Pokémon Reddel indított Twitch Plays Pokémon rövid idő alatt nagyon sikeres lett. Átlagosan 80 ezer nézőre tett szert, akik közül jellemzően 10% folyamatosan részt is vett az irányításban. A játékot végül 16 nap alatt sikerült végigvinni, ennek során összesen 1,16 millióan szóltak bele az irányításba. Az esemény annyira túlterhelte a Twitch chat rendszerét, hogy azokat át kellett állítani a nagyobb kapacitású szerverekre, melyeket jellemzően csak a legnagyobb eSport-rendezvényeknél vetnek be.

A Twitch népe összesen tíz Pokémon-játékot tolt végig, melyek közül a legtovább a Pokémon Emerald tartott 20 nappal és 21 órával van az élen. A legkevesebb ideig pedig az új Pokémon X húzta, a maga 5 napjával és 5 órájával.

Éppen februárban indult el a Twitch Plays Pokémon "második évadja", ahol jelenleg újra a Red van terítéken.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward