Túlmelegednek a Stadiat futtató Chromecast Ultrák

A Google szerint minden a legnagyobb rendben.

Túlmelegednek a Stadiat futtató Chromecast Ultrák

A Google Stadia startja nem nevezhető zökkenőmentesnek és elégségesnek is alig. Most viszont új rém fenyegeti a felhasználókat, méghozzá a túlmelegedés.

Több felhasználó is panaszkodott már arra, hogy a Chromecastje lekapcsol. Van, aki körülbelül 10 perc játékot engedhet meg magának a túlmelegedés miatt, míg van olyan szerencsés, aki már 20 percet is szórakozhat a háztartás új hőforrását használva. Egy Destiny 2 játékos, @armadeon7479 beszámolója szerint a harc közepén egyszer csak a Chromecastje halálát kellett végignéznie, ahogy elsötétült és eltűnt a hálózatról az eszköz. Mikor odament a Chromecast Ultra készülékéhez, az extrém meleg volt és szerinte ez okozhatta a hibát. @XHeavygunX 4K Netflix nézése és Stadiaval való játék közben lett olyan forró, hogy konkrétan megijedtek attól, hogy lángra kap. Ezt is úgy vették észre, hogy a felesége véletlenül hozzáért és megégette őt.

A Google szerencsére válaszolt is egy „minden a legnagyobb rendben, nincs itt semmi látnivaló” szintű magyarázatot. @GraceFromGoogle, a Stadia kommunikációs menedzsere megköszönte, hogy felhívták a figyelmet a problémára, megértik, hogy a hő aggasztó lehet a felhasználóknak, de megnyugtatnak mindenkit, nincsen semmilyen túlmelegedési problémája a Chromecastnek. Szerinte normális használat mellett is - mint például macskavideók nézése közben YouTube-on - melegszik az eszköz, de így tervezték meg. Kitért arra, hogy a csapatuk nagyon erős terhelés mellett is tesztelte az eszközöket és nem volt soha gond a túlmelegedéssel és az ebből következő rongálódásokból.

Erre a magyarázatra viszont a közösség nem feltétlenül reagált pozitívan. @anndoge megjegyezte, hogy abba kéne hagyni a marketing dumát és megvizsgálni a dolgokat, hiszen több bejelentés is érkezett túlmelegedésből. Megjegyezte, hogy egyáltalán nem elégedett a Google új arcával, ami nem törődik a felhasználókkal. 

A poszt eredeti szerzője, @armadeon7479 itt ismét hozzáfűzte azt, hogy megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Google-lel de azok össze-vissza küldözgették őt a Chromecast ügyfélszolgálattól a Stadiáig, míg végül senki sem foglalkozott már a problémájával. Hozzátette, hogy szeretné, hogy a Stadia sikeres legyen, csodálatosan működik, amikor működik. Viszont senki ne mondja neki, hogy nem létezik a probléma, amikor tisztán megtapasztalta azt. Szerinte lassan ott fog tartani a közösség, hogy maguknak kell hűtési megoldásokat szerelniük a Stadia-hoz kapott Chromecast Ultrákra.

A 4K-t támogató IT eszközöknél gyakori a túlmelegedési probléma, így tényleg valószínű, hogy ez a probléma húzódhat meg a háttérben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap