Túl drága volt a Sonynak a Copernicus MMO

A SOE többször is kipróbálta a be nem fejezett MMO-t, és fantasztikusnak tartotta a játékot.

Túl drága volt a Sonynak a Copernicus MMO

Minden hét szolgáltat valami újabb infómorzsát a csúnya körülmények között becsődölt 38 Studiosszal kapcsolatban. Most például John Smedley, a Sony Online Entertainment elnöke beszélt arról, hogy Curt Schilling, a 38 Studios tulajdonosa többször is próbálta neki eladni a Kingdoms of Amalur folytatásának tekinthető Copernicus MMO-t.

Smedley elmondta, a Copernicus fantasztikusan nézett ki, és nagyon jó fejlesztők dolgoztak rajta, így igazi sikertermék lehetett volna. A SOE mégsem tudott rá lecsapni, ugyanis egyszerűen túl drága volt. Most pedig már azért nem akarja megvenni Smedley csapata, mert a név és az elkészült tartalom gyakorlatilag semmit nem ér azok nélkül az emberek nélkül, akik eredetileg elkezdtek dolgozni rajta.

Ahogy az a 38 Studios eddigi történetéből kiderült, leginkább Rhode Island kormánya, illetve annak kormányzója, Lincoln Chaffe tehet róla, hogy idáig jutottak a dolgok. Smedley is őt vádolja: "Ha az idióta Chaffe nem hordta volna le a játékot és a stúdiót pont akkor, amikor Curt Schilling éppen további befektetőket próbált volna találni, akkor ma nem tartanánk itt." - ugyanakkor hozzátette azt is, hogy eleve nem szabadott volna az államnak 75 millió dolláros kölcsönt adnia a stúdiónak: "Rhode Island drága polgárai. Látjátok, hogy az általatok választott kormány nem képes rendesen képviselni az érdekeiteket. A 38 Studios-féle megállapodásnak nem szabadott volna létrejönnie. A közpénzt sosem szabadott volna olyan kockázatos projektbe fektetni, mint egy online játék fejlesztése. Elég nagy jelnek kellett volna lennie, hogy privát befektetők nem szálltak be a finanszírozásba, így egyáltalán nem szabadott volna meglepődni a bukáson."

Ahogy azt már korábban mi is megírtuk, Curt Schilling és csapata nem tudta elkezdeni időben visszafizetni az állam által nyújtott kölcsönt, ráadásul a Copernicus fejlesztése egyre drágább lett, így további befektetők kellettek volna a befejezéshez. Ezt végül Chaffe akciója akadályozta meg. A 38 Studios több tagja is megjegyezte, hogy ha a kormányzó még egy hetet ad Schillingnek, akkor egészen máshogy alakulhatott volna a stúdió története.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward