Trump: A ZTE ügyét minél előbb rendezni kell

Trump: A ZTE ügyét minél előbb rendezni kell

A ZTE áprilisban nagyon komoly büntetéssel lett sújtva, ami miatt a vállalat a múlthéten leállította a működését. Az ügyről természetesen Donald Trump is értesült, és az amerikai elnök jó szokásához híven a Twitteren kommentálta az ügyet.

Galéria megnyitása

Trump úgy véli, hogy a mostani helyzet senkinek sem lehet jó, éppen ezért minél hamarabb megoldást kell találni a szemben álló felek problémájára. Azt egyelőre nehéz megmondani, hogy miként fog közös nevezőre jutni az amerikai állam és a kínai telekommunikációs óriás, de most, hogy már az elnökök is figyelemmel kísérik a fejleményeket, minden bizonnyal felpörögnek majd az események. A tét nemcsak a ZTE sorsa, hanem annak a 70-80 ezer munkavállalónak is a megélhetése, akik jelenleg a vállalat foglalkoztatásában állnak.

„A kínai elnök, Xi és én, együtt dolgozunk azon, hogy a masszív kínai telefonos vállalat, a ZTE visszatérhessen az üzletbe, gyorsan. Túl sok állás veszne el Kínában. A Kereskedelmi Minisztérium utasítást kapott arra, hogy oldja meg!" – olvasható Donald Trump bejegyzésében. Az amerikai elnök egy másik bejegyzést is közzétett később, amiben arról beszélt, hogy Kínai és az Egyesült Államok között jó a kereskedelmi kapcsolat, de ebben az esetben nem biztos, hogy egyszerű lesz megfelelő megállapodást kötni. Trump szerint eddig az USA szinte mindig Kínának kedvezett, és nehéz lesz olyan megállapodást kötni, amivel mind a kettő fél elégedett lehet.

Bár Trump egyáltalán nem említi, de a ZTE nemcsak Kínában foglalkoztat sok munkavállalót, hanem a világ számos más országában is. És bizony az Egyesült Államoknak is több fronton okozna veszteségeket, ha a ZTE valóban csődbe menne, és eltűnne az iparágból. A ZTE ügyével kapcsolatban részletesebben egy korábbi hírünkben foglalkoztunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward