Tretton: A konzolháború felpörgeti az ipart

A PlayStation America feje, Jack Tretton szerdán arról beszélt, hogy a jelengeneráció hetedik évében "már nem megy olyan jól a show, mint korábban", ha tévés analógiát akarnánk használni.

Tretton: A konzolháború felpörgeti az ipart

A PlayStation America feje, Jack Tretton szerdán arról beszélt, hogy a jelengeneráció hetedik évében "már nem megy olyan jól a show, mint korábban", ha tévés analógiát akarnánk használni. Az új gépek megjelenése viszont hihetetlen módon felrázza majd az ipart.

A piaci kereslet az elmúlt években csökkent a fizikai adathordozón érkező játékok irányában a 2009-10 környékén bekövetkezett tetőzés óta. Sok kiadó került csőd közeli állapotba vagy ment teljesen tönkre (THQ, Midway, Atari US) és rengeteg játékfejlesztő stúdiót zártak be. A nagy kiskereskedők, mint a GAME is komoly gondokkal küzdenek.

Rossz hír, hogy számos kisebb-nagyobb játékfejlesztő átállt AAA kategóriás címek gyártásáról kisebb mobilos és ingyenesen játszható címek kihozatalára. Tretton szerint az új konzolok oldják majd ezeket a feszítő problémákat.

"Ez lesz a történelem legnagyobb indítása, annak lehetünk majd tanúi, hogy a játékipar erősebbé és egészségesebbé válik, mint valaha. A konzolok pedig a szórakoztatóipari piramis csúcsai lesznek."

Tretton ezt követően arról beszélt, hogy miért is lesz jobb a PS4 mint a rivális rendszer, az Xbox One. Az indokok között természetesen az volt az első, hogy erősebb gépet adnak, 100 dollárral olcsóbban. Másodszor pedig nagyobb és változatosabb indító játékkínálattal rukkolnak majd elő.

A PS4 november 15-én jelenik meg az USA-ban, 29-én pedig Európában (legalábbis néhány EU tagállamban). Összesen 32 országban lesz elérhető startkor, sajnos Magyarország nem tartozik ide, de érdekes módon Japán sem. A felkelő nap országában február 22-én startol. A konzol ára £349 / €399 / $399 lesz a különböző régiókban. (@CVG)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward