Shop menü

TRANSZNEMŰEKRE VONATKOZÓ TÖRVÉNYEK MIATT ELKÖLTÖZÉSSEL FENYEGETŐZIK TEXASBÓL A GEARBOX

Szerintük ez ártana az üzletnek és a munkavállalóiknak.
Vaffler Dániel
Vaffler Dániel
Transzneműekre vonatkozó törvények miatt elköltözéssel fenyegetőzik Texasból a Gearbox

David Najjab, a különböző intézményekkel való kapcsolatokért felelős vezető a Gearboxnál közölte, hogyha Texas állam továbbra is diszkriminálni tervezi a transzneműeket, akkor a stúdió hosszabb távon akár azt is megfontolhatja, hogy máshova költözik. A Gearbox megszólalásához olyan vállalatok csatlakoztak, mint az Amazon, a Dell, a HP, az IBM és a Microsoft.

Ezek a cégek ellenzik, hogy törvényekkel korlátozzák "a transzgender fiatalságot abban, hogy teljes értékű részesei lehessenek a közösségüknek, hogy büntessék a bevált orvosi eljárásokat, és hogy számos más dologból kizárják az LMBTQ embereket, például bizonyos egészségügyi szolgáltatásokból vagy a jogi képviselet lehetőségéből".

A Gearbox vezetésével megfogalmazott nyílt levél szerint ez ellentétes azzal, amit Texasnak képviselnie kellene, és feleslegesen megosztja az embereket, miközben az érintett vállalatok dolgozói, látogatói és ügyfelei kirekesztve érezhetik magukat. 

A kiállás azt követően született meg, hogy Texas állam szenátusa a múlt héten elfogadta azt a törvényt, amit a női és lány sportolók védelmében hoztak, és ami előírja, hogy az iskolai sportokban mindenkinek a születési neme szerint kell részt vennie.

David Najjab a texasi képviselőház előtt kritizálta a törvényt, szerinte ez több vállalatot is arra késztethet, hogy más államba költözzön - így például az 1999-ben Texasban alapított, Frisco városában működő Gearbox is így dönthet. Najjab szerint a szenátus által megszavazott törvény visszaidézi a néhány évvel ezelőtti "mosdó törvényeket", amikor Texas és több más állam is olyan törvényeket hozott, mely szerint az iskolákban és kormányzati épületekben mindenkinek a születési neme szerinti mellékhelyiséget kell használnia.

Najjab és a Gearbox szerint az ilyen és ehhez hasonló törvények elfogadhatatlanok, és szerintük egy nem létező problémáról van szó, amire fölösleges törvényt alkotni. "A játékfejlesztő cégünk világszintű versenyben van. A világ minden országába exportálunk, és több pénzt keresünk Ázsiában, mint az Egyesült Államokban. Sok pénzt hozunk ennek az államnak, és itt van a központunk is. Ne kényszerítsenek minket arra, hogy esetleg más államban, vagy éppen más országban kelljen bővítenünk a jövőben" - közölte Najjab.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére