E3 2018 - Trailer áradat volt a Square Enix bemutatóján

A fontosabb címek mellett (Shadowof the Tomb Raider, Just Cause 4, Kingdom Hearts III) felbukkantak újdonságok is, mint a Platinum Games új játéka, a Babylon's Fall.

E3 2018 - Trailer áradat volt a Square Enix bemutatóján

A Square Enix viszonylag rövidre sikerült showját a kiadó vezetője, Yosuke Matsuda nyitotta meg pár sorral, utána pedig elindult a fél órás teaser és trailer áradat, műsorvezető nem is volt. Ez azonban szerencsére nem jelenti azt, hogy ne láttunk volna rengeteg érdekességet.

Rögtön a Shadow of the Tomb Raiderrel nyitottak. Egy rövid kedvcsináló videó után a fejlesztők elmondták, hogy Larának mindent fel kell használnia, amit az elmúlt részekben tanult, és szinte eggyé kell válnia a dzsungellel. Utána kaptunk némi játékmenet videót is, ami elég impresszívnek tűnik. Lesz víz alatti úszás, falon futás, újfajta csáklya, és kihasználhatunk szinte mindent, ami körülöttünk van. Végül az ez egészet egy új előzetessel zárták. A játék szeptember 14-én érkezik, a célplatformok PC, PS4 és Xbox One.

A Final Fantasy XIV Stormblood kiegészítőjét mi is szerettük, most pedig itt a 4.3-as patch, ami az Under the Moonlight alcímet kapta, és jött hozzá egy kedvcsináló videó, hátha van, aki még nem futott vissza játszani.

Ami ez után jött, azt nehéz hová tenni, a Monster Hunter World X Final Fantasy XIV a két világ ütköztetése, és elvileg még nyáron befut.

A hétvégén már találkozhattunk a Dontnod új játékával, ami a Life is Strange univerzumában játszódik. Ez a The Awesome Adventures of Captain Spirit, amiben mint kiderült, mini történetek lesznek, és megismerhetünk belőle karaktereket a készülő Life is Strange folytatásból. Ami viszont meglepő információ volt, hogy az egész teljesen ingyenes lesz, és június 26-án érkezik!

A Dragon Quest XI nyugati megjelenése is itt van a nyakunkon, szeptember 14-én jön PC-re és PS4-re, és lesznek benne sárkánygömb…. varázsgömbök, világ megmentésre használható kard, és minden, ami a szériát jellemzi. Azért a traileren belül a sztorirész utáni vágás kicsit erős.

Ezután egy teasert kaptunk a Platinum Games új akciójátékából, a Babylon’s Fallból, ami elmeséli egy világ történetét, amiben az apokalipszis után jön a feltámadás (továbbgondolt, középkori NGE?). Az egész nagyon hangulatosnak tűnik, de játékmenetet még nem mutatott. Valamikor jövőre érkezik PC-re és PS4-re.

Kiderült az is, hogy a Nier Automata jön Xboxra majd, természetesen a késésnek hála egy olyan változatban, amiből a DLC-je sem hiányzik. Majd jött egy kisebb Switch cím, az Octopath Traveler, ami egy régivágású JRPG-nek tűnik és holnap után (13-án) már meg is jelenik.

A kisebb cím után a Just Cause 4 jött egy komolyabb videóban, amiből kiderült, hogy a pusztíthatóság új szintre emelkedik. Lesznek itt homokviharok, tornádók, villámok, jégviharok, és hát mi is hozzátehetjük a magunkét a terep leamortizálásához. Új képességeket és járműveket kapunk, a mesterséges intelligencia is fejlődik, a grafikus motor pedig a pusztíthatóságon felül óriási látótávolságot biztosít majd. December 4-én jön majd a Just Cause 4 minden nagyobb platformra.

Kis teaser jött ezután a The Quiet Manről, ami PS4-re és Steamre jön. Egyelőre sok minden nem derült ki róla.

Mi más zárhatta volna a bemutatók áradatát, mint az egymillió éve készülő Kingdom Hearts III, ami január 29-én jön PS4-re és Xbox One-ra, úgyhogy mindenki írja be a naptárába mikor kell szabira menni.

Sajnos a Final Fantasy VII-ről semmi sem volt a Square Enix videóáradatában. Remélhetőleg az E3 alatt még foglalkoznak majd vele, mert én személy szerint nagyon hiányoltam, jó lenne, ha még ebben az évezredben megjelenne.

A prezentációban bemutatótt játékokról bővebb infók (trailerek, képek, sztori, stb.) a Square Enix E3-as honlapján találhatóak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward