Továbbra sem elégedettek a változásokkal a Ubisoft alkalmazottai

Szerintük a vezérigazgató és a vezetőség inkább a szőnyeg alá söpri a dolgot.

Továbbra sem elégedettek a változásokkal a Ubisoft alkalmazottai

Habár most éppen az Activision Blizzard körüli botrányok kötik le az emberek figyelmét, nem szabad elfelejteni, hogy már több mint egy éve húzódik egy hasonló ügy a Ubisoft háza táján is, amiről mi is beszámoltunk több alkalommal. És habár a Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot azóta többször is közölte, hogy komoly változások történtek a cégnél, úgy látszik, hogy az alkalmazottak még mindig elégedetlenek, ugyanis néhány nappal ezelőtt elindítottak egy közösen aláírt levelet, amiben további változtatásokat sürgetnek.

A levelet már több 1000 egykori és jelenlegi munkavállaló írta alá a Ubisoft 32 különböző stúdiójából világszerte.

Guillemot egy válaszlevélben reagált is, azonban ebben leginkább csak ugyanazokat ismételte, mint eddig, vagyis nagyjából azt, hogy több ponton hatalmas áttörést értek el, egy csomó vezetőt lecseréltek, továbbképzések, átvilágítások történtek és a többi. A vezérigazgató ezen kívül közölte, hogy 2021 végén egy nagy, a teljes céget érintő felmérést tartanak majd az alkalmazottak között, és hogy további új vezetőket keresnek, akik segíteni fognak a munkavállalói problémákon.

"Tisztán látjuk ebből a levélből, hogy sokan még mindig nem bíznak az általunk bevezett új folyamatokban, melyekkel a munkahelyi zaklatást próbáljuk kezelni. Pedig ez az egyik legfontosabb prioritásunk most, és Anika Grand folyamatosan azon dolgozik, hogy ez a folyamat komoly és független legyen" - írja Guillemot.

A vezérigazgató arra bíztat, hogy bárkinek problémája van, nyugodtan forduljon hozzá személyesen, vagy keresse a vezetőség bármely tagját.

Ezt követően azonban a munkavállalói levél szerzői is újra nyilatkoztak, amiben azt írják, hogy a követeléseik jelentés részét félresöpörték, és csak néhány dolog teljesült valóban: "Tudjuk, hogy javított bizonyos hibákat, és örömmel halljuk, hogy Yves és a vezetőség egyetért abban, hogy mindez nem elég" - írják.

"Ugyanakkor a Ubisoft továbbra is védi, sőt előléptetii azokat, akikről korábban kiderült, hogy részesei a problémának, valamint az ő szövetségeseik is védve vannak. Úgy látjuk, hogy a menedzsment továbbra is igyekszik elkerülni ezt az egész problémát. Azt is érdemes leszögezni, hogy ha egyesével kereshetjük meg a problémáinkkal a menedzsmentet, az nem ugyanaz, mintha közösen leülhetnénk egy asztalhoz."

A csoport szerint valójában egy egész iparágra vonatkozó összefogásra lenne szükség, és ennek az elére állhatna a Ubisoft, hogy végül egy jobb jövőt teremtsen mindenki számára a játékiparban. Ehhez azonban a csoport szerint szükség lenne a teljes együttműködésre az alkalmazottak minden szintjével.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap