Továbbra is hasít a Steam, már 6 ezer játék érhető el

A konkurensek a közelében sincsenek a Valve rendszerének, a növekedés mértéke elképesztő.

Továbbra is hasít a Steam, már 6 ezer játék érhető el

Egészen elképesztő mennyiségű, több mint 6 ezer játék érhető már el a Steam rendszerében. Nem csak ez a szám érdekes, hanem a növekedés mértéke is: a legutolsó információnk tavaly őszről származott, amikor még 3400 játék közül válogathattak a felhasználók, egy év alatt tehát nagyjából megduplázódott a felhozatal. Mindeközben a felhasználók száma közelíti a 150 milliót.

Érdekes megnézni a konkurenseket is: a jóval fiatalabb GoG-on jelenleg 1200 körüli a játékmennyiség, míg az Originen nagyjából 500 darab érhető el.

A Vive viszont késik

Ugyan korábban a HTC és a Valve azt jelentette be hivatalosan, hogy a Vive headset már 2015 őszétől megvásárolható lesz, valójában ez nem fog megtörténni. Legalábbis nem egészen. Idén ősszel ugyanis még csak "limitált" példányszámban válik elérhetővé az eszköz, a nagyobb szállítmányokra egészen 2016 első negyedévéig várni kell majd.

A Valve egyébként elárulta, hogy már több, mint 10 ezer fejlesztői készletre van megrendelésük, és legalább 80 olyan játék készül, amit vagy kifejezetten a Vive-ra fejlesztenek, vagy kompatibilis lesz azzal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward