Shop menü

TOVÁBBFEJLESZTETT VÁLTOZATOT KAPOTT A RAZER HAMMERHEAD TWS

A Hammerhead TWS Pro hibrid zajszűréssel és hallójáratba illeszkedő dizájnnal szolgál.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Továbbfejlesztett változatot kapott a Razer Hammerhead TWS

Tavaly mutatta be a Razer a teljesen vezeték nélküli Hammerhead fülest, most pedig arról számolhatunk be, hogy megérkezett ennek a Pro változata, ami több szempontból is előrelépést hoz, miközben egyértelműen drágább is. A Hammerhead TWS Pro már az AirPods Pro ellen száll ringbe.

A Razer a teljesen vezeték nélküli fülhallgatóinál előszeretettel merít az Apple-től a hangrendszer kialakítását tekintve. A szimpla Hammerhead TWS olyan volt, mint az AirPods, egyszerűen beleült a fülbe félig nyitott formában, az új Hammerhead True Wireless Pro pedig már az AirPods Pro után ment, a hallójáratba illeszkedik, kizárva így a külső zajokat. Annak érdekében, hogy mindenkinek a fülébe kényelmesen illeszkedjen, nem kevesebb mint hét különböző illeszték jár hozzá különböző anyagokból. Van puha szilikon opció és szivacsos megoldás is.

Galéria megnyitása

Érdekes módon a Hammerhead TWS Pro kisebb hangkeltőnek ad otthont, mint az elődje, korábban ugyanis még egy igen nagy, 13 milliméteres dinamikus hangszóró volt a fülesben, itt azonban már csak egy 10 milliméteres egységnek jutott hely. Ettől függetlenül bízunk benne, hogy nem lesz gond a hangminőséggel, viszont az csak az első tesztek után fog pontosan kiderülni, hogy mire képes. A fülhallgató rendelkezik THX minősítéssel, ami reményeink szerint előjele annak, hogy a hangzással nem lesz gond.

Galéria megnyitása

Kiemelte a Razer az aktív zajszűrő technológia meglétét, ami hibrid módon tud üzemelni. Van a szerkezetben külső és belső mikrofon is, és ezeknek a közös munkájával éri el azt, hogy képes megszüntetni az idegen zajokat. Szükség esetén működhet ez áteresztő módban is akár, ilyenkor a mikrofonoknak a hangját belekeveri a fülhallgató a zenébe is. A külső mikrofonok célirányosan képesek a hangokat venni, ezáltal a hívások esetén tisztább lesz a felhasználók hangja.

Galéria megnyitása

Egyetlen érintéssel lehet majd hallgatózni a környezeti hangokba, vagy éppen aktiválni az ANC-t, ha ki volt kapcsolva. Az érintéses vezérlésnek köszönhetően nemcsak a hibrid ANC technológia lesz nagyon könnyen kezelhető, hanem minden más alapfunkció is, így például a zenelejátszás.

Galéria megnyitása

Bluetooth 5.1 modullal rendelkezik a fülhallgató. Ideális felállásban a termék nagyon alacsony késleltetéssel lesz képes üzemelni, mindössze 60 milliszekundumos értéket tud majd tartani. Ezzel a megoldással a játékosok számára is megfelelő lesz. Mivel a Razer eleve a gamer közönséget éri el elsősorban így nem meglepő, hogy direkt kínálnak ilyen opciót, persze az ötlet egyáltalán nem új, ez már eleve megvolt a korábbi Hammerhead TWS-ben is.

Galéria megnyitása

IPx4 minősítéssel rendelkezi a kütyü, ami azért fontos, mert ez azt jelenti, hogy képes az esőnek vagy éppen az izzadtságnak ellenállni, nem fog könnyen beázni. Leginkább a sporolók számára lényeges ez, akik például a tokja nélkül viszik magukkal a fülhallgatót futások, biciklizések alkalmával. Egyébként egészen könnyű a szerkezet, mindennel együtt is csak 53 grammot nyom.

Galéria megnyitása

Az újdonság egyetlen feltöltéssel 4 órán keresztül használható (ANC nélkül), ami átlagos üzemidőnek tekinthető. A tokja természetesen magában foglal egy akkumulátorpakkot, ezzel lehet tölteni a kiegészítőt, így összesen 20 órán keresztül lesz használható. Negatívum a neve mellett a Hammerhead TWS Prónak, hogy a kábelmentes töltésről le kell mondani, csak C-típusú USB-n keresztül lehet táplálni a kütyüt, szóval nem tölthető például úgy sem, hogy egy vezeték nélkül töltésmegosztásra alkalmas eszközre ráteszik.

A Razer Hammerhead True Wireless Pro mindenképpen egy jó fülhallgatónak ígérkezik a hiányosságaival együtt is, és aki nem tart mindenképpen igényt a vezeték nélküli töltésre, az biztos társra lelhet majd ebben a termékben a 200 dolláros ár mellett, ami átszámítva 59 ezer forintnak felel meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére