Tovább erősít PC-n a Sega

Most éppen az Endless Space fejlesztőit vásárolta fel a kiadó.

Tovább erősít PC-n a Sega

A Sega Europe ma bejelentette, hogy megvásárolta az Amplitude Studios-t. A franciákat leginkább az Endless-sorozatról ismerjük, hiszen ők készítették az Endless Space és az Endless Legends játékokat, melyek sikereinek köszönhetően a 4X-es stratégiai játékok egyik legfontosabb éllovasaivá váltak.

A csapat jelenleg az Endless Space 2-n dolgozik, ami a tervek szerint még az idén elérhető válik a Steam Early Access keretein belül, és mindenben több és nagyobb lesz, mint elődje.

Mathieu Girard, az Amplitude társalapítója elmondta, hogy ez a felvásárlás az utóbbi öt évük kemény munkájának gyümölcse, és rendkívül örülnek annak, hogy bekerülhetnek a Sega Europe stúdiói mellé: "Számunkra nagyon sokat jelent az, hogy az Endless-sorozat olyan címek mellett tűnik majd fel, mint a Total War, vagy a Dawn of War-játékok. Végre úgy érezzük, hogy a játékaink ezzel eljutottak arra a szintre, amit egyébként is megérdemelnének" - mondta.

Ez tehát azt jelenti, hogy az egykori konzolgyártó tovább erősíti jelenlétét a PC-s piacon, és azon belül is a stratégiai játékok területén, hiszen már eleve az ő tulajdonukban áll a Creatíve Assembly és a Relic Entertainment. Néhány év alatt nagyot tud fordulni a világ, az egyszer biztos.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward