Tovább erősít az oktatásban a Minecraft

A MinecraftEdu helyére érkezik az új Education Edition.

Tovább erősít az oktatásban a Minecraft

A Microsoft a minap bejelentette, hogy megjelent a Minecraft: Education Edition, melyet kifejezetten az iskolákba, oktatási célokra készítettek el. Persze az egész jelenség azért nem újdonság, hiszen valójában számos iskola már évek óta használja sikeresen a Minecraftot különböző órákon és foglalkozásokon, amiben segítségükre volt a 2011 óta futó MinecraftEdu.

A Microsoft sikeresen kebelezte be a MinecraftEdu programot és a köré kiépült ökoszisztémát, és szeretné az egészet még profibb keretek között folytatni a jövőben. A MinecraftEdu jelenleg több mint 40 ország különböző iskoláiban teljesít szolgálatot, ezt azonban a jövőben a Minecraft: Education Edition váltja fel.

A Minecraft: Education Edition próbaverziója ingyenesen elérhetővé válik a nyár folyamán, a MinecraftEdu program jelenlegi ügyfelei pedig az Education Edition első évét megkapják ingyenesen. A fejlesztés irányát a jövőben a Microsoft továbbra is a közösséggel együtt szeretné meghatározni, így létrehozták az education.minecraft.net oldalt, ahol az oktatók megvitathatják egymással tapasztalataikat, és ötleteket oszthatnak meg.

Ezen kívül az oldalon regisztráció nélkül is kipróbálható néhány kezdő anyag, amik olyan témákat érintenek, mint például a zeneszerzés, a logikai áramkörök, ókori történelmi helyszínek és a hozzájuk kapcsolódó építészek, költészet, vagy éppen a számítógépes grafika.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward