Tovább csökkent a WoW előfizetőinek száma

A bevételek viszont nőttek, és a Warlords of Draenor kiegészítő megjelenése sok előfizetőt fog visszahozni.

Tovább csökkent a WoW előfizetőinek száma

Az Activision Blizzard bejelentette, hogy június 30-án a World of Warcraft előfizetőinek száma 6,8 millió volt, ami 800 000-es csökkenést jelent a március 31-én bejelentett adatokhoz képest, amikor még 7,6 millió előfizetője volt a játéknak. A WoW 2010-ben volt a csúcson 12 millió előfizetőjével, ez a szám azóta folyamatosan csökkenő tendenciát mutat.

A játék még így is, csaknem egy évtizeddel az indulása után a világ legnagyobb előfizetéses MMO-ja. Persze ahogy az várható, a Warlords of Draenor kiegészítő megjelenése nagyot dob majd újra a statisztikákon (a jövő héten bemutatásra kerülő előzetesről a tegnapi aprókban olvashattok).

A Blizzard vezetője, Mike Morhaime elmondta, hogy a franchise még mindig egészséges, a bevételeik évről-évre nőnek, ami részben a Warlords of Draenor megjelenés előtti eladásainak köszönhető. Az új kiegészítőt nyugaton már több mint 1,5 millióan megvásároltak, és az a szolgáltatás is kelendő volt, melynek segítségével egy karaktert 90-es szintre emelnek. Morhaime szerint ez arra utal, hogy a kiegészítő támogatása erős lesz a játékosok körében.

"Számítottunk az előfizetési bázis fluktuálására, melynek oka a szezonalitás ill. hogy a játék jelenlegi tartalma az életciklusának végénél jár" - mondta Morhaime.

"Ahogyan várható volt, csökkenést láttunk az előfizetők számában, ami főként keleten jelentkezett. Ez a mintázat a százalékok szempontjából tökéletesen tükrözi a Cataclysm 2012 második negyedévének ciklusát. A 2012-es csökkenést egy nagy növekedési hullám követte, amely közvetlenül a Mists of Pandaria megjelenése előtt kezdődött. Ezért reméljük, hogy látni fogjuk a játékosok visszatérését, ahogy közeleg a Warlords of Draenor idei megjelenése.

Morhaime rámutatott arra, hogy a Battle.net közösség tagjainak száma a havi aktivitás alapján éves szinten 40%-kal nőtt. Mindez persze nem meglepő, hiszen a Blizzard igen aktív az utóbbi időben a játékok terén: a Hearthstone-t, a Diablo 3-at, a Heroes of the Stormot és a Star Craft 2-t sem hanyagolták el.

"Egészséges közösséggel rendelkezünk" - mondta Morhaime. "Úgy gondolom, hogy a közösség készen áll az új tartalmakra, és idáig a Warlords bétával kapcsolatos visszajelzések is rendkívül pozitívak voltak."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward