Törölteti az Overwatch-pornókat a Blizzard

Döbbenetesen népszerűek az Overwatch-ra épülő pornós jelenetek az interneten. A Blizzard most lecsap.

Törölteti az Overwatch-pornókat a Blizzard

Ahogy az a népszerűbb, női karaktereket is felvonultató játékoknál lenni szokott, a rajongók hamar elkezdtek felnőttfilmes tartalmakat készíteni az Overwatch alapján. Az interneten rákeresve rengeteg Overwatch-témájú pornóba ütközhetünk bele, a téma népszerűségéről pedig a Pornhub is beszámolt egy külön blogposztban.

A Pornhub korábban is azt tapasztalta, hogy egy-egy nagyobb játék megjelenése jelentősen befolyásolja a látogatóik keresési szokásait, így az oldal a Venturebeattel összeállva megvizsgálta, hogy az Overwatch esetében is ez történt-e. A válasz: igen. A játék május 5-én lépett be a nyílt bétába, amikortól már nagyobb közönség is szabadon hozzáférhetett, innentől kezdve pedig az Overwatch szó 817%-kal többször fordult elő a Pornhub keresőjében, mint korábban.

Ezen kívül a Pornhub statisztikáiból az is kiderül, hogy a legtöbben a Tracer nevű karaktert keresik. Ez persze nem véletlen: a hölgy karakter egy eléggé kirívó pozícióban állt be a győzelmi képernyőn, amit aztán később a Blizzard meg is változtatott.

Vége a "jó időknek"

Most azonban úgy tűnik, hogy a Blizzard elkezdte keményen felszámolni az Overwatch-pornót. Nyilván a fanart jelleggel készült, saját gyártású rajzokat, festményeket nem tudja megtámadni a stúdió, azonban a helyzet az, hogy a legnépszerűbb tartalmak nem ilyenek.

Nagyon sok ugyanis a videó, melyeket jellemzően a Valve-féle Source Filmmaking eszközzel készítettek. Ez lehetőséget ad arra, hogy modelleket és egyéb grafikai elemeket közvetlenül a játékból vegyenek ki, és a használatukkal filmes jeleneteket készítsenek. Itt a jogi tényállás már egyértelmű: a pornós jelenetek készítői a Blizzard szellemi termékeit használják fel jogosulatlanul.

A Redditen több készítő is beszámolt arról, hogy a napokban utasítást kaptak az ilyen jellegű tartalmak eltávolítására, valamint értesítést arról, hogy megszegték a Blizzard védjegyeit. A Blizzard egyébként a jogsértő tartalmak felkutatásával és eltávolításával az Irdeto nevű digitális biztonsági céget bízta meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward