Többkamerás rendszerre állhat át az Oculus Rift is

Az új frissítéssel már akár négy érzékelő is bekapcsolható a rendszerbe, ami pont a duplája a HTC Vive-énak.

Többkamerás rendszerre állhat át az Oculus Rift is

Jelenleg két dologban biztosan jobb a HTC Vive az Oculus Riftnél: egyrészt rögtön elérhető volt hozzá a kifejezetten VR-ra tervezett kontroller, másrészt két kamerával működő rendszerének köszönhetően sokkal pontosabban tudja követni a felhasználót egy adott térben. Ezzel többféle játékélményre ad lehetőséget, mint a jelenleg főként inkább ülős játékokra kihegyezett Oculus Rift.

Úgy tűnik azonban, hogy az Oculus sem akar lemaradni nagyon. A mai nappal ugyanis megérkezett egy frissítés az Oculus Home-hoz, ami lehetővé teszi több Oculus kamera bekapcsolását a rendszerbe, amikkel jóval pontosabban lekövethető a felhasználó mozgása.

A frissítés legfeljebb jelenleg négy kamera csatlakoztatását teszi lehetővé, habár nem valószínű, hogy ezt sokan ki fogják használni. Miért? Nos, az alap Oculus Rift egy kamerával érkezik, és a hamarosan megjelenő Oculus Touch Controller mellé kapnak a vásárlók majd még egyet, külön pedig jelenleg még nem lehet kamerákat venni.

Ez persze nem akadályozta meg a Reality Check VR csapatát abban, hogy összeszedjenek négy kamerát, és csináljanak néhány tesztet az új rendszerrel. A beszámolók szerint az eredmény nagyon jó: sokkal simább és pontosabb érzés, mint a HTC Vive.

Ezzel együtt persze hozzá kell tenni, hogy vélhetően a valóságban a játékosok jelentős részének bőven elég a két kamerás rendszer, sőt egy másik jelentős részüknek még az is problémát okozna, hogy egyáltalán kialakítson megfelelő teret a szobában az álló helyzetű, mozgásra épülő VR-os élményekhez, nem hogy még találjanak valahol helyet négy (vagy éppen kettő) kamera elhelyezésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward