Többet hozott a PlayStation Network, mint az egész Nintendo

A PlayStationnel foglalkozó részleg és az egész vállalat is nyereséges lett, azonban mégsem teljesen vidám a helyzet.

Többet hozott a PlayStation Network, mint az egész Nintendo

A Sony nyilvánosságra hozta a március 31-gyel lezárult teljes pénzügyi év eredményeit. A legfontosabb, hogy hosszú idő óta most zárt egy teljes üzleti évet nyereségesen a vállalat. Ezzel kapcsolatban is az egyik legérdekesebb adat, hogy önmagában a PlayStation Network 4,9 milliárd dolláros forgalmat generált, ami kicsivel több, mint amit a teljes Nintendo fel tudott mutatni az üzleti évre.

Összességében a vállalat 1,36 milliárd dolláros profittal zárta az évet, aminek jelentős részét a PlayStation 4-hez kapcsolódó üzletág termelt ki. Összességében tavalyhoz képest 11,8%-kal nőtt a kereslet a konzol iránt, ami így 785 millió dolláros üzemi nyereséget tudott termelni.

Ezzel együtt a cég továbbra sincs kint a gödörből. Habár az éves profit vélhetően némileg megnyugtatja a befektetőket, valójában a következő év hasonlóan kemény lehet, mint az utóbbiak.

Az eddig szárnyaló komponens-gyártó részleg, melynek fő feladata a csúcskategóriás telefonokba szánt kameraszenzorok gyártása (egyéb félvezetők és komponensek mellett), most egészen döbbenetes, 707 millió dolláros üzemi veszteséggel zárt a jóval kevesebb megrendelés miatt. A Sony arra hívta fel a figyelmet, hogy az értékesítés tovább csökkenhet a jövőben.

Továbbra sem kelendőek az Xperia telefonok. A gyártó tavaly teljesen átalakította a stratégiáját (a mennyiség helyett a profitra mennek rá), így könnyen lehet, hogy ennek a hatása még nem látszik. A lezárult üzleti évben ugyanis 20%-kal kevesebb telefon fogyott, így végül a részleg 372 millió dolláros üzemi veszteséggel zárt.

Valójában az egyetlen igazi pozitív meglepetés a japánok pénzügyi jelentésében, hogy a Sony Pictures (az alá tartozó filmstúdiókkal és online szolgáltatásokkal) kiemelkedően jó, 463 millió dolláros üzemi nyereséget tudott elérni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward