Több mint 20 percig mozog a The Last of Us 2

Nincs már sok hátra a megjelenésig.

Több mint 20 percig mozog a The Last of Us 2

Szegény The Last of Us 2-nek nem ez a legjobb időszaka: az elmúlt hetekben egy rakás spoiler szivárgott ki a játékról, miközben arról kezdtek el szólni a hírek, hogy a Naughty Dognál brutálisak a túlórák és a fejlesztők nincsenek rendesen kifizetve. Talán ezekről szeretné kicsit elterelni a figyelmet a Sony, így most egy szép, hosszú játékmenet-felvételt osztottak meg a nagyközönséggel.

A felvételt a The Last of Us 2 vezető fejlesztője, Neil Druckman kommentálja, és ebből kiderül néhány fontos információ. Maga a történet több évvel az első rész után kezdődik, amikor Ellie már 19 éves és egy jól működő túlélői közösségben él Jackson városában, Wyomingban. Azonban egy napon brutális dolgok történnek a közösségben, Ellie pedig úgy dönt, hogy elindul bosszút állni, útja pedig nem lesz rövid: menet közben több évszak telik el, és számos látványos helyet megjár a hölgy.

A történet jelentős része azonban Seattle városában, az egykori karanténzónában játszódik majd, ahol két frakció áll egymással szemben: a jól felfegyverzett és kiképzett Washington Liberation Front, valamint egy vallásos szekta, a Seraphiták - de Scars néven is hívják őket, ugyanis szándékosan mindenféle sebet ejtenek magukon. Ők leginkább a lopakodásra és a csendesebb fegyverekre támaszkodnak.

Persze, mindennek tetejében még ott vannak a fertőzöttek is, akikből több újfajta változat is érkezik a The Last of Us 2-ben - az egyik ilyen egy alaposan felpáncélozott szörny, ami égető spórafelhőket ereget magából. Ahol a különböző frakciók és a fertőzöttek is jelen vannak, ott számos helyen trükközhetünk: nem feltétlenül kell megölni mindenkit, kijátszhatjuk őket egymás ellen, neki uszíthatjuk egyiket a másiknak.

Ellie is gazdagodik néhány képességgel: tud majd lovagolni, valamint csónakkal közlekedni Seattle elárasztott utcáin, és a mozgása is jóval kifinomultabb lesz, több lehetőségünk lesz hatékonyan leküzdeni a terep kihívásait. Bekerül a felhozatalba egy kötél is, amivel a magasabb helyekre juthatunk fel, ahol jellemzően különböző spéci holmik várnak ránk, de mellékes történetszálakat és új területeket is felfedezhetünk.

A videóban rávilágítanak a készítők, hogy a craftolás is alaposan fejlődött, és a különböző megszerzett alkatrészekkel tuningolhatjuk a fegyvereinket, változtathatunk azok képességein - a fejlesztések pedig vizuálisan is megjelennek a fegyvereken. 

A The Last of Us 2 láthatóan szuperül néz ki, a harc továbbra is brutális, és az egészet átlengi egy elképesztő hangulat. A szivárgások alapján persze kérdés, hogy a történet mennyire lesz emészthető sokak számára, de ennek megítéléséhez mindenképp látni kell majd a végleges játékot, hogy teljes képet kapjunk.

A The Last of Us 2 június 19-én jelenik meg PS4-re.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap