Tíz Legacy of Kain játék, amely sohasem készülhetett el

Tíz elkaszált játékot és tonnányi képet fedezett fel nyomozása során egy NeoGAF felhasználó.

Tíz Legacy of Kain játék, amely sohasem készülhetett el

Jó ideje csak annyit lehetett hallani a rég eltűnt Legacy of Kainról, hogy a Square-Enix jóvoltából visszatér a Nosgoth című új multiplayer darabbal, amely ugyan nem a Blood Omen és nem is a Soul Reaver széria része, de ugyanabban az univerzumban játszódik. De mi történt a sorozattal, melynek utolsó darabja 2003-ban jelent meg?

Mama Robotnik, az oknyomozó kutatásairól híres NeoGAF felhasználó, aki a lapátra tett játékok nagy szakértője, kutatásai során 10 elkaszált Legacy of Kain projektre és rengeteg érdekes információra bukkant. Kiderítette pl., hogy a Climax által fejlesztett Legacy of Kain: Dead Sun a PS4-gyel együtt induló címnek készült, és az újonnan bejelentett Nosgoth valójában ennek a több mint három éven át fejlesztett játéknak a multiplayer része volt eredetileg.

A Dead Sun bevételei az előzetes becslések szerint nem feleltek volna meg a Square-Enix által kitűzött célösszegnek, ezért a Square csendben elkaszálta a projektet. A pletykák arról szóltak, hogy a történet évekkel a Soul Reaver széria után játszódott volna, és egy Asher nevű emberből táplálkozó Gein nevű vámpír lett volna a főszereplője. A két karakter lelke emiatt valamilyen furcsa szimbiózisban fonódott volna össze, és együtt indultak volna kalandos útjukra egy nyitott világú Nosgothban.

Mama Robotnik szerint eddig tíz LoK játékot kaszáltak el, ezeket különböző stúdiók fejlesztették, és kiadóból sem volt hiány, közöttük szerepelt a Crystal Dynamics, Silicon Knights, Climax, AndNow, Activision, Square-Enix, Eidos, Ritual Entertainment, Glyphx, Nixxes és a Psyonix is.

A lapátra tett játékok listája:

- Pillars of Nosgoth

- Blood Omen: Legacy of Kain Enhanced

- Sirens

- Kain 2 (Crystal Dynamics)

- Kain 2 (Silicon Knights)

- Shifter

- Soul Reaver 2 (nem a megjelent verzió, hanem egy másik)

- Chakan 2: The Forever Man

- Legacy of Kain: The Dark Prophecy

- Legacy of Kain: Dead Sun

A Legacy of Kain: The Dark Prophecy csupán négy hónapig állt fejlesztés alatt, de kilenc évig tartott, mire az anyagokat publikussá tették. A fenti tíz játék képeiből és a koncepciórajzaiból a NeoGAF fórumán látható egy szép nagy gyűjtemény, érdemes megtekinteni.

Elkaszált és megjelent LoK játékok. Forrás: Mama Robotnik, NeoGAF fórum

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward