Tíz év után visszatér PS-re a Dragonquest

Japán legnépszerűbb RPG sorozata visszatér PlayStationre - meglepő módon egy verekedős résszel.

Tíz év után visszatér PS-re a Dragonquest

Bizony, már tíz éve nem jelent meg Dragon Quest játék PlayStationre, az utolsó a 2004-es Dragon Quest 8 volt, melyet követően Yuji Horii játéksorozata a következő résszel már a Nintendo DS felé vette az irányt. A 10. rész, amely egy MMO volt Wii-re jött ki, de csak a japánok élvezhették, a szigetországon kívül ugyanis nem jelent meg.

A közkedvelt sorozat játéktörténeti szempontból is jelentős, ugyanis igen nagy hatással volt a konzolos RPG-k fejlődésére, és több újdonsággal gazdagította a műfajt. Emellett ez volt az első olyan széria, amelynek részeiből a regények, képregények, rajzfilmek mellett még balett feldolgozás is készült. A Dragon Quest Japánban annyira népszerű, hogy Tokióban még kocsmát is nyitottak a tiszteletére, ahol a rajongók találkozhatnak, a japán játékipar pedig egyenesen az ország nemzeti játékának tekinti.

A Square Enix gondozásában és az Omega Force (Dynasty Warriors) fejlesztésében készülő új rész, a Dragon Quest Heroes jövőre fog megjelenni PlayStation 4-re és PS3-ra, a megszokottól eltérően azonban nem RPG lesz, hanem egy verekedős játék, hasonlóan a Hyrule Warriorshoz, amely a Zelda világában játszódik.

A játékkal egy időben fog megjelenni az új metálszürke PlayStation 4, amelyet a DragonQuest egyik szörnyének és egyben kabalájának képe díszít majd szintén metál kivitelben, ezen kívül még az USB port borítóján is ő lesz rajta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward