Thunderbolt porttal szerelt Intel NUC-ok érkeznek

A Bean Canyon generáció tagjai Coffee Lake-U sorozatú processzor köré épülnek.

Thunderbolt porttal szerelt Intel NUC-ok érkeznek

Az Intel NUC sorozata folyamatosan bővül. Legutóbb az első olyan modellekről számoltunk be, amelyek már videokártyát is tartalmaznak, most pedig a Bean Canyon kódnévre keresztelt újdonságokról érkezett hír, amelyek legnagyobb különlegessége, hogy Coffee Lake-U processzor köré épülnek és Thunderbolt 3-as vezérlőt is tartalmaznak.

Ahogy az lenni szokott, ezúttal is kétféle kivitel közül lehet választani. A NUC8i3BEH, NUC8i5BEH és NUC8i7BEH modellek alacsony kivitelben, M.2-2280-as slottal érkeznek, ami SATA és PCIe alapú SSD kártyákat egyaránt fogad. Ezzel szemben a NUC8i3BEK és NUC8i5BEK típusjelzéssel ellátott változatok már magasabbak lesznek, hiszen házuk az M.2-2280-as SSD kártya mellett egy 2,5 hüvelykes SATA 6 Gbps-os meghajtót is fogad.

Galéria megnyitása

Az új NUC-ok közül kettő a Core i3-8109U processzor köré épül, másik kettő pedig a Core i5-8259U modellre támaszkodik. A Core i7-8559U processzorral szerelt változat csak egyféle kivitelben érkezik, azaz csak kompakt házzal, 2,5 hüvelykes bővítőhely nélkül lesz elérhető. Mindegyik új NUC kap egy Thunderbolt 3-as vezérlőt, ami USB-C port formájában fogható munkára. A 40 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel dolgozó port az USB 3.1 Type-C funkcionalitás mellett DisplayPort 1.2-es videó kimenetként is működik. A csatlakozók között találunk még egy HDMI 2.0b videó kimenetet, valamint négy darab USB 3.0-s portot is, amelyek közül az egyik előlapi a gyorstöltést is támogatja – ezt narancssárga műanyag betéttel jelölik.

Galéria megnyitása

A vezetékes kommunikációt egy Intel i219V típusú vezérlő segíti, és az előlapi audió port sem hiányzik a kínálatból. Az alaplap tartalmaz továbbá egy Intel Wireless-AC 9260-as kártyát is, ami 802.11ac WiFi és Bluetooth 5.0-s támogatást biztosít a rendszer számára. A ház bal szélén még egy SD/SDHC/SDXC memóriakártya-olvasót is elhelyeztek.

Galéria megnyitása

Az új NUC-ok közül a Core i3-as változat alapára 299 dollár lesz, míg a Core i5-ösért 399 dollárt kérhetnek, a Core i7-es csúcsmodell pedig 599 dollárba kerülhet. Az újdonságok rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap