The Witcher: 6 év, 6 millió eladott példány

Hat éves a The Witcher, amely meghozta a jól megérdemelt hírnevet a CD Projekt Rednek

The Witcher: 6 év, 6 millió eladott példány

A CD Projekt Red a széria hatodik születésnapján jelentette be, hogy a The Witcher játékokból összesen 6 millió példány kelt el. Ez alatt a viszonylag rövid idő alatt az ismeretlen lengyel stúdióból nemzetközileg is ismert és elismert nagy név lett, amely egy olyan rangos következő generációs RPG-n dolgozik, amelyet a Microsoft is bemutatott E3-as Xbox One prezentációja részeként.

A The Witcher sorozat 2007 őszén kezdte pályafutását az első résszel, melyet egy évvel később követett a The Witcher: Enhanced Edition. A The Witcher 2: Assassins of Kings 2011 tavaszán jelent meg PC-re, 2012-ben pedig Xbox 360-ra is kijött.

A The Witcher 3 a stúdió első olyan darabja, amely egyszerre készül több platformra is, az alkotók egy időben dolgoznak a PC-s, PS4-es és Xbox One-os verziókon. A megjelenés dátuma 2014, és ha nem hallunk hamarosan pontosabb dátumot, akkor inkább a jövő év második fele lesz a valószínűbb. Azt nem említették, hogy a széria részeiből külön-külön hány példány kelt el, de arról van adat, hogy, hogy 2012 májusában a The Witcher 2 eladásai PC-n és Xbox 360-on meghaladták az 1,7 milliót.

A stúdió vezetője, Adam Badowski a következőket mondta az évforduló alkalmából: "A CD Projekt Red arra az elképzelésre épült, hogy mindig megéri többet adni a játékosoknak. Utunk kezdete óta tapasztaltuk, hogy fontos az a fajta megközelítés, amely bevonja a játékosokat a fejlesztőkkel folytatott párbeszédbe, és képes arra, hogy hatással legyen a játékipar időnként önpusztító üzleti oldalára. Reméljük, hogy az elkövetkezendő években is velünk maradtok, és továbbra is együtt fogjuk véghezvinni ezeket a változtatásokat."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward