The Talos Principle - a Serious Sam fejlesztőitől

A Croteam tőle szokatlan módon ezúttal filozofikus fejtörőjáték fejlesztésébe kezdett.

The Talos Principle - a Serious Sam fejlesztőitől

A Serious Sam sorozat fejlesztője, a Croteam most valami egészen más jellegű projektbe fogott, mint korábbi munkái. A The Talos Principle-ben, amely alapvetően fejtörőjáték lesz, a történet képezi a játék középpontját, ezért tehetséges külsős írókat alkalmaznak megírására, egyikük Tom Jubert (FL, The Swapper, Penumbra, Driver: San Francisco), a másik Jonas Kyratzes (The Book of Living Magic, The Sea Will Claim Everything).

A titkokkal teli játék a Croteam saját motorjával, a Serious-szal fog működni. A kísérleti fejtörők mechanikáit a Serious Sam 4-hez fejlesztették ki, és az irodában történt kipróbálásuk közben született meg a Talos ötlete. A játékban egy robotot alakítunk, aki egy ősi világ digitálisan újra létrehozott másolatában indul kutató útra. Utunk során egy mindenütt jelenlévő égi hang kalauzol majd minket, de hogy ki, vagy mi ő, és miért kell felfedezzük ezt a világot, az egyelőre rejtély.

"Nem fedjük fel a kártyáinkat a játékkal kapcsolatban, de annyit mondhatunk, hogy Philip K. Dick munkái közel állnak a témánkhoz" - írta Jubert a PlayStation Blogon. Az író reméli, hogy a gazdag háttérrel rendelkező világban sok érdekességet találnak majd azok, akik szeretik a részletekbe beleásni magukat és azokból összerakni a teljes képet, de mindez nem fog az útjába állni azoknak sem, akik csak a fejtörők miatt játszanak a játékkal.

Jubert 16 éves volt, amikor az eredeti Serious Sammel játszott, és elkápráztatta, hogy mire képes egy kis csapat. 13 évet kellett várjon, hogy lássa, mire képes a Croteam, amikor nem lövöldözős játékot készít, és már nagyon várja, hogy segíthessen nekik ebben.

A The Talos Principle idén fog megjelenni PC-re (Windows), PS4-re, Macre és Linuxra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward