The Swapper előzetes

Az alkotók agyagmodelleket használtak az elhagyatott űrállomáson játszódó indie játék elkészítéséhez.

The Swapper előzetes

Idén tavasszal jelenik meg PC-re és később Macre és Linuxra is kijön a Facepalm Games független finn fejlesztőcsapat játéka, a The Swapper. A 2D-s fejtörő-platform játék világának különleges hangulatát az adja, hogy az alkotók agyagból készítették el az egészet: az agyag modelleket lefotózták, és az egész játékot ezekből a fotókból rakták össze.

A játék mechanikája is érdekesnek ígérkezik: a Swapper gun nevű eszköz segítségével klónokat készíthetünk magunkról, amelyek képesek leutánozni mozgásunkat. Egyszerre maximum négy klónunk lehet, és ha közülük egybe átvisszük a tudatunkat, azt direkt irányítás alá vehetjük, ami rengeteg érdekes lehetőséget rejt magában: pl. egy magasan lévő helyre fellőhetünk egy klónt a Swapper gunnal, aki megnyomhatja az általunk nem elérhető kapcsolókat, vagy akkor is gyorsan leklónozhatjuk magunkat, ha esés közben meghalnánk. Nehezítésképp lesznek olyan részek is, ahol nem használhatjuk az összes képességünket, ezeket különböző színek fogják jelezni, kék fényben nem klónozhatjuk magunkat, vörös fényben nem vihetjük át a tudatunkat a klónokba stb.

A The Swappert az Indie Fund támogatásával készült, ez a szervezet segítette többek között a Dear Esther, az Antichamber és a Q.U.B.E. létrejöttét is. A játék több díjat is nyert pl. az IndieCade's Special Recognition Awardot, és a 2012-es PAX 10-en is bemutatták, hamarosan szerepelni fog a PAX Prime-on és a GDC-n is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward