The Stomping Land - dinós túlélőjáték

Végre egy sandbox túlélőjáték, amelyben nincsenek zombik, és amelyben dinókra vadászhatunk és lovagolhatunk is rajtuk.

The Stomping Land - dinós túlélőjáték

A The Stomping Land című sandbox túlélőjátéknak, amely május 30-án fog megjelenni Steamen végre nem a poszt-apokaliptikus zombik a központi témája, helyette egy olyan nemlétező korban kalandozhatunk, amelyben az ember dinókra vadászik és rajtuk lovagol. Az Alex Fundora és csapata által készített játék egy hatalmas szigeten játszódik, ahol a kisebb dinókra vadászhatunk, a nagyobbak elől menekülnünk kell, miközben még a rivális törzsekkel is fel kell vennünk a versenyt. Egy megfelelő nagyságú dinón, pl. egy Styracosauruszon egyszerre akár három ember is elfér, akik a magasból támadhatnak íjakkal, bólákkal, kövekkel az ellenség harcosaira.

A dinókra való vadászat során követhetjük a lábnyomaikat, és képesek leszünk a csillagok alapján is tájékozódni, ez utóbbi azonban nem a hagyományos navigációra kell gondoljunk: minden egyes dinónak van egy csillaga az égen, melyet ha követünk, megtalálhatjuk magát az állatot. Érdekes ötlet, amely bizonyára nagy segítséget jelent majd a zsákmány felkutatásában a hatalmas szigeten.

A dinók elejtése nem lesz mindig könnyű feladat, sokszor kell majd a lopakodás eszközeivel éljünk, ehhez a természetben található anyagokból akár egyedi álcaruhát is készíthetünk magunknak. A dinók egymással is harcolnak, a húsevők pedig ellophatják az általunk elejtett zsákmányt, így a sikeres vadászat után sem dőlhetünk hátra túl hosszú időre elégedetten. Az alkotók olyan környezetet próbáltak létrehozni, ahol sokszor kerülhetünk izgalmas helyzetekbe, és előfordul, hogy gyors döntéseket kell hoznunk, de nem vadásznak ránk állandóan. A dinók csak akkor támadnak, ha fenyegetést jelentünk a számukra, vagy könnyen elejthető zsákmányként viselkedünk. A játék jutalmazza, ha okosan játszunk és a túlélésre hajtunk.

Fegyverarzenálunk segítségével stratégiázni is tudunk majd, lesznek füstbombák, amelyek segítenek elrejteni mozgásunkat, a fütyülős nyílvesszőkkel pedig el tudjuk csalni a dinókat. Ha ügyesek vagyunk, az ellenséges játékosokat megjelölhetjük festékkel, ami megnehezíti számukra a rejtőzködést - nehéz elbújni a zöld növényzetben, ha mondjuk rikító fehér színű az ember.

PvP-hez használatos fegyvertárunkban lehet lándzsa, íj, különböző nyílvesszőkkel, bóla és fejsze is. A bóla segítségével élve foghatjuk el ellenfeleinket. Törzsünk többi tagjával együttműködve arra is lesz lehetőségünk, hogy az ellenséget egy helyre összetereljük és bezárjuk. Szokatlan PvP opciók ezek, de ha működőképesek lesznek, feldobhatják a csatákat.

A túlélőjáték műfajhoz híven a The Stomping Landben is alkothatunk tárgyakat, megnehezíti a dolgot azonban, hogy nincs inventory, se zsákok, se zsebek, így az alapanyagokat a vadonban kialakított rejtekhelyeken kell tároljuk, melyeket más játékosok ki tudnak fosztani. Képesek leszünk tábort építeni, és ott felhalmozni az alapanyagokat, de mivel távollétünkben bármikor kifoszthatnak minket a hangsúly mindig a túlélésen és a vadászaton lesz. A játékot még érdekesebbé teszi, hogy a sziget felszíne alatt hatalmas barlangrendszer húzódik, ahová nagyon kockázatos lesz bemenni, de az ott található jutalmak miatt megéri majd. Ott lehet megtalálni ugyanis azt a növényt, amelynek segítségével meggyógyíthatjuk társainkat. Ez a növény szükséges ahhoz is, hogy dinó hátast szelídítsünk magunknak. A The Stomping Land dinamikus időjárás rendszere még érdekesebbé teszi a játékot: rossz időben kisebb lesz a látótávolság, az eső pedig elmoshatja a lábnyomokat.

A játék ára 24,99 Dollár lesz, a Kickstarteres támogatók már a hivatalos megjelenés előtt egy héttel, május 23-án játszhatnak vele. A hivatalos oldalon még több infót találhattok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward