The Big Blue Kickstarteren

Magyar fejlesztő is dolgozik az Ecco The Dolphin szellemi utódján, amelyhez Kickstarteren keresnek támogatókat az alkotók.

The Big Blue Kickstarteren

Az Ecco the Dolphin alkotói szeretnék elkészíteni a nagy klasszikus szellemi utódját, ezért Kickstarteres kampányba kezdtek. A projekt vezetője, Ed Annunziata reméli, hogy sikerül elérni a kitűzött 665 000 dolláros összeget, amelyből a tíz fős csapat egy év alatt tudná elkészíteni az új játékot, amely PC-re, Macre, Androidra és iOS-re jelenne meg, a tervek szerint 2014. április 22-én.

A csapat tagjai között van Spencer Nielsen, az Ecco hangmérnöke, honfitársunk Szenttornyai László, aki az Ecco egyik vezető fejlesztője volt, Bear McCreary, a The Walking Dead tévésorozat zeneszerzője és Jon Berg dizájner, aki a birodalmi lépegetőket tervezte a Birodalom visszavághoz.

A játék olyan témákkal foglalkozik, mint a klímaváltozás, tömeges kipusztulás, ragadozók, evolúció, biogenezis és a Gaia elmélet, amely szerint Földünk maga is egy élő organizmus. Az ember kipusztulása után az óceánok zaja elcsendesedik, a cetfélék kommunikációja újraéled, és egyfajta cet internet jön létre. Ez az ébredés jelenti a következő evolúciós lépést a Föld történetében. Több millió év telik el, a delfinek úgy képesek használni hangjukat, hogy énekeiknek mágikus hatása van, a játékban ezeknek a daloknak a segítségével egész állatcsapatokat irányíthatunk, új élőlényeket hozhatunk létre és benépesíthetjük saját kis tengerünket.

A darab alapvetően szóló játéknak készül, de ha sikerül a kitűzött összegnél 50 százalékkal több pénz összegyűjteni, akkor multiplayer ko-op módja is lesz, ha pedig az alapösszeg kétszerese jön össze, akkor MMO-t készítenek belőle.

A The Big Blue első prototípusát kipróbálhatjuk a neten (futtatásához Unity plugin szükséges), szépen néz ki, de egyelőre csak pár dolgot lehet benne csinálni, buborékokat eregethetünk és lestoppolhatjuk a delfineket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward