The Assembly - Az Oculus Rift és a Project Morpheus nyitócíme

Történet egy emberekkel kísérletező titkos szervezetről, elrabló és áldozat szemszögéből egyaránt, VR támogatással.

The Assembly - Az Oculus Rift és a Project Morpheus nyitócíme

Bizonyos szempontból az E3 egyik legérdekesebb játékáról lesz most szó, mely a The Assembly (A "Gyülekezet") címet kapta. A tervek szerint a virtuális valóságban játszódó puzzle-kaland az Oculus Rift (PC) és a Project Morpheus (PS4) egyik nyitócíme lesz, hogy pontosan mikor, az a VR headsetek megjelenésétől is függ. A játékot az egyesült királyságbeli nDreams stúdió készíti, akik 7 éve fejlesztenek kisebb-nagyobb játékokat PlayStation Home-ra és mobilokra. A 28 fős csapat a tavalyi év közepétől folyamatosan kísérletezik a VR-ral, új ötleteket próbál ki és valósít meg, ennek a folyamatnak lesz az eredménye a The Assembly.

A történet középpontjában egy titkos társaság, a Gyülekezet áll, melynek tagjai olyan tudósok, akadémikusok és mérnökök, akik szerint az erkölcsi normák akadályozzák az igazi fejlődést. Éppen ezért embereket rabolnak el, hogy különböző kísérleteket végezzenek rajtuk egy földalatti központban. A sztorit az a Tom Jubert jegyzi, aki az FTL: Faster Than Light-on és a Penumbra-n is dolgozott már. A történet tálalása sem mindennapi, egyszerre két nézőpontot is megismerhetünk a játékban: egyik főhősünk a frissen elrabolt Madeline lesz, a másik pedig Joel, a titkos társaság egyik tudósa. A játék fejezetenként automatikusan vált majd a két karakter között.

A The Assembly nem egy akciójáték lesz, sokkal inkább egy fejtörőkből álló felfedezős kalandjáték, melyben a történet sokkal fontosabb, mint az akció. Az E3-on kaptunk egy előzeteset (az alábbi videóban 0:48-1:58 között látható, aki a kommentár nélküli verzióra kíváncsi, az ide kattintson), valamint egy pár perces játékmenetet videót is, ez 2:06-nál kezdődik. A 7:32-től látható rész pedig jól demonstrálja az Oculus Rift fejmozgást követő képességeit, bár a túl gyors mozdulatok az alkotók szerint émelygést okozhatnak, úgyhogy ajánlott lesz lassan nézelődnünk. Számunkra ígéretesnek tűnik a koncepció, ti mit szóltok hozzá?

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward