Tényleg jöhet a Google saját órája

Tényleg jöhet a Google saját órája

A Google tavaly különösen nagy figyelmet kezdett fordítani a viselhető kiegészítők piacára, és ezzel együtt a Wear OS operációs rendszerre. Éppen ezért már több olyan pletyka is szárnyra kapott, hogy 2018-ban debütálhat a Pixel okosóra, de nem így lett. Most azonban tényleg úgy fest, hogy érkezni fog viselhető kiegészítő a vállalattól, és talán nem is kell már erre sokat várni.

A Google az álláshirdetésekkel kapcsolatos oldalán egy egészen különleges posztra keres vezető beosztású személyt. A leírás szerint olyanra van szüksége a keresőóriásnak, aki a hardveres részlegen belül a viselhető kiegészítők divíziójáért felelne. És mivel itt pillanatnyilag csak a teljesen vezeték nélküli fülhallgatója szerepel a cégnek, ez aligha igényel egy különálló részleget önálló vezetővel. Ráadásul egy másik álláshirdetés is van az említett mellett a Google Careersen, amiben pedig egy olyan szakember jelentkezését várja a vállalat, aki a viselhető megoldások tervezését, dizájnját felügyelné, menedzselné. A keresőóriás mindkét esetben olyan nagy tapasztalattal rendelkező munkatársat szeretne felvenni a kötelékébe, akinek nem ismeretlen a terület, beleillik a Google csapatába, és élvezettel áll hozzá a munkájához.

Galéria megnyitása

Egyébként nemcsak az új álláshirdetések utalnak arra, hogy valamire készül ezen a területen a cég, hanem azt is érdemes itt megemlíteni, hogy nemrégiben 40 millió dollárt fizetett ki a Fossilnak egy titokban tartott fejlesztésért, és ami ezt igazán érdekessé teszi most számunkra, hogy a keresőóriás olyan üzletet kötött, melynek keretében a munkavállalók egy részére is lecsapott. Az év elején pedig egy olyan fejlesztése szerzett engedélyt, amit korábban egy LG által gyártott okosóra prototípusában villantott meg. Az ATAP részlegtől származó Project Soliról van itt szó, ami radaros szenzorral való vezérlésre szolgál.

A Google sokáig nem érdeklődött komolyabban a hardverek iránt, de napjainkban már egyre változatosabb a palettája ezen a fronton. Van a kínálatában intelligens hangszórótól kezdve okostelefonokon át személyi számítógépekig több érdekes megoldás is, és most nagyon úgy fest, hogy a következő hardveres terméke egy viselhető kiegészítő, azon belül is valószínűleg egy okosóra lehet. És ha a korábbi pletykák beigazolódnak, akkor ez a Pixel család tagjaként debütálhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap