Teljesen új játék lesz a Call of Duty: Advanced Warfare

A Sledgehammer teljesen új játékként közelíti meg az Advanced Warfare-t. Szinte rá sem lehet majd ismerni a Call of Dutyra.

Teljesen új játék lesz a Call of Duty: Advanced Warfare

Idén számos tekintetben megújul a Call of Duty. Hosszú idő óta ez lesz az első olyan rész, ami 3 évig készül, ráadásul a Sledgehammer képében egy olyan stúdió dolgozik rajta, ami korábban "csak" besegített a sorozat különböző epizódjaiba. Valószínűleg szüksége is van a szériának egy alapos felrázásra, hiszen egyre több trónkövetelő érkezik. Aaron Halon, a fejlesztés igazgatója elmondta, ennek ellenére vannak olyan alap dolgok, amit bolondok lennének nem megtartani. Ilyen lesz például a folyamatos, egy pillanatra sem megálló akció, és a 16ms-os késleltetés (vagyis a 60fps).

Ettől függetlenül azonban szinte minden téren új vizekre evez a Call of Duty. Főhősünk Mitchell egy képességeit felerősítő felszerelést hord magán. Az egyjátékos módban gyűjtött tapasztalati pontok nyomán ez a ruha fejlődni fog, így képesek leszünk láthatatlanná válni, a levegőben lebegni, felerősíteni támadásainkat, és hasonlók. Michael Condrey, a Sledghammer társalapítója szerint egyértelműen felfedezhetők lesznek rajta a stúdió egyedi kézjegyei, így alig várják, hogy még többet megoszthassanak a közönsséggel.

Glen Schofield, a másik társalapító hozzátette, gyakorlatilag teljesen új címként tekintenek a játékra: "Ez persze hatalmas kreatív kihívást jelentett. Ebben a játékban gyakorlatilag minden teljesen új. Néhány kísérletünk akkora újításokat eredményezett, ami alapjaiban változtatja meg a játék mechanizmusait."

A srácok nem aggódnak amiatt, hogy a rajongók nem az Infinity Ward vagy a Treyarch nevét látják majd a játékon: "Nem kell félni ettől. Igaz, hogy újak vagyunk, de hatalmas rajongók is egyben. Nagyon kritikusan állunk hozzá a munkánkhoz, és ennek gyümölcsét ti is látni fogjátok, amint többet tudunk mutatni."

A Call of Duty: Advanced Warfare november 4-én jelenik meg PC, PS4, PS3, Xbox 360 és Xbox One platformokon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward