Teljesen ingyenes lesz a Project Spark, a DLC-k is eltűnnek

A Microsoft a játékot és minden letölthető tartalmat ingyenessé tesz, ezzel egy komoly platformot adva a kreatív játékkészítők kezébe.

Teljesen ingyenes lesz a Project Spark, a DLC-k is eltűnnek

A Microsoft bejelentette, hogy október 5-től teljesen megváltozik a Project Spark üzleti modellje, annyira, hogy az "üzlet" tulajdonképpen ki is kerül a képből, és egy teljesen ingyenes alkotói platformmá válik az egész. A Project Spark eredetileg akár ingyenesen is kipróbálható volt, azonban a játékkészítési lehetőségeink eléggé korlátozottak voltak, ha nem vásároltunk kiegészítőket.

Október 5-től minden eddigi fizetős DLC és tartalom ingyenesen hozzáférhetővé válik mindenki számára, a Microsoft pedig a továbbiakban nem fejleszt tartalmakat, és nem bővíti közvetlenül a játékot, hogy ezzel is a közönséget buzdítsa a változatos tartalmak előállítására - amire így már bárkinek lehetősége lesz a Project Spark teljes arzenálját felhasználva. Ez azt is jelenti, hogy az epizodikus megjelenésű Conker’s Big Reunion is véget ér.

A kiadó szerint a Project Spark egy remek inkubációs platform, ahol a számos játékötletet meg lehet valósítani, ki lehet próbálni és le lehet tesztelni. Eddig több, mint 200 ezren készítettek valamit a Project Sparkban, több tízmillió saját objektumot, szkriptet ("viselkedési modellt"), pályát és játékot megosztva. Napi 300-400 új játék kerül fel a rendszerbe.

Ennek megfelelően minden olyan letölthető tartalom árát visszafizeti a Microsoft a felhasználóknak, amit július 28-a után vásároltak. Ráadásul még a bolti dobozos verziók árát is visszatéríti a cég, hiszen az online kulcsos aktiválás miatt ezeket nyomon tudja követni. A fennmaradó megvásárolt in-game tokenek árát automatikusan átkonvertálja a cég kreditté a Microsoft Store-ban.

Az október 5-ös frissítéssel még azért számos dolog megváltozik majd a játékban. Egyrészt érkezik még egy nagyobb tartalmi frissítés több, mint 200 új cuccal (többek között sárkányokkal, goblin hadúrral, és építőkockákkal), másrészt pedig a lehetőségeink is tágabbak lesznek: megduplázzák a területek maximális méretét, 500-ra növelik a felhasználható elemek számát, 100 feltöltési slotot biztosítanak mindenkinek, és persze elvégzik a szükséges változtatásokat, amik a fenti átalakuláshoz kellenek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward