Teljesen az autóversenyzésre áll vissza a Codemasters

Bezárja máltai stúdióját a kiadó, és mostantól csak versenyjátékokkal foglalkozik majd.

Teljesen az autóversenyzésre áll vissza a Codemasters

A brit Codemasters a mai nappal bezárta a pár éve Máltán nyitott fejlesztőstúdióját, mely a Battle Decks és az Overlord Fellowship of Evil című játékokért volt felelős. Egyiktől sem voltak elragadtatva sem a kritikusok, sem pedig a játékosok, és ennek megfelelően a remélt anyagi siker is elmaradt. Ez pedig probléma, a Codemasters ugyanis nincs éppen kiemelkedően jó helyzetben.

Sőt, a legutóbbi pénzügyi évben a bevétel 51,9 millió fontról 25,5 millió fontra esett vissza, a kiadó ugyanis mindössze két játékot tudott megjelentetni - a GRID Autosportot és az F1 2014-et. A márciusban befejeződött üzleti évben már 20,8 millió fontos veszteséggel zárt a cég, az egy évvel korábbi 6,2 milliós veszteséghez képest.

A Codemasters a gyenge teljesítményt az új generációs konzolokra történő átállás nehézségeivel magyarázza: sok időbe telt, mire a technológiájukat megfelelő mértékben fel tudták fejleszteni, menet közben pedig két olyan játékot is kukáztak, amik még az előző konzolokra készültek.

Azóta valamelyest kezd magára találni a kiadó, és menet közben piacra dobta az F1 2015-öt PS4-re és Xbox One-ra, valamint a Dirt Rally-t PC-re, de a máltai stúdió bezárása egyben azt is jelenti, hogy a jövőben csak autós játékokat várhatunk a Codemasterstől. "Habár remek élmény volt kipróbálni magunkat más műfajokban is, menet közben rájöttünk, hogy igazából a versenyjátékok állnak hozzánk a legközelebb. A DIRT Rally remekül teljesít a Steam Early Access rendszerében, az F1 2015 pedig nagy sikert aratott, több régióban még az első helyet is meg tudta szerezni" - szól a kiadó közleménye.

A máltai csapat 11 munkatársát igyekeznek beolvasztani az angliai stúdióik egyikébe. A kiadó ugyanis jelenleg két brigádot működtet a szigetországban (Southam és Birmingham), de van egy-egy csapata Indiában és Malajziában is - a Codemastersben egyébként többségi tulajdonnal rendelkezik a Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group nevű indiai óriáscég.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward