Teljes remaster készült a Resident Evil 2-ből, de nem nekünk

Egy rajongó elkészítette a teljes játékot az Unreal Engine 3-ban, de sosem adja ki a népnek a munkája gyümölcsét...

Teljes remaster készült a Resident Evil 2-ből, de nem nekünk

A Resident Evil HD Remaster tesztünk alatt többen is érdeklődtetek arról, lehet-e esély arra, hogy a Capcom elkészítse a második részt is hasonló felújításban. Erre sajnos nem tudjuk a választ, de vélhetően ha az új HD Remaster elég sikeres lesz, akkor nem sok érv szólna az ellen, hogy a folytatás is hasonló felújítást kapjon.

Addig is azonban fájhat a szívünk. Miért? Nos, a Resident Evil 2 egy hatalmas rajongója, Rod Lima még tavaly döntött úgy, hogy elkészíti a játék teljes felújítását az Unreal Engine 3-ban. Ehhez számos környezeti elemet és textúrát átvett a Nintendo Wii-re megjelent Resident Evil: Darkside Chroniclesből, aminek egy része pont a Resident Evil 2 eseményeit fedi le, így kapóra jött.

Tavaly Lima még azt tervezte, hogy a kameranézetet a Resident Evil 4-ben behozott TPS-re cseréli, ám ezt mostanra visszaváltotta a második rész klasszikus, fixkamerás verziójára. Ezt követően elkészítette az eredeti játék mentési rendszerét, inventoryját, betett minden fegyvert, és beimportálta a hangokat és zenéket.

A probléma csak annyi, hogy mindezt nem teszi közzé, így rajta kívül valószínűleg soha senki nem próbálhatja majd ki. Az ok rendkívül egyszerű: az általa írt UnrealScripteken kívül minden más különböző cégek jogtulajdonában van. Lima elmondása szerint az egész projektbe egyszerűen csak azért kezdett bele, hogy megtanulja a munkát az Unreal Engine-nel.

Akit elkapott a nosztalgia, az megnézheti a Lima által rögzített teljes végigjátszást - a játék ugyanis már elkészült.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward