Technológia a Hitman: Absolution mögött

Technológia a Hitman: Absolution mögött

Az IO saját fejlesztésű Glacier 2 motorjának egyik új vívmánya a G2 crowd technology, amely alkalmassá teszi a motort, hogy nagy embertömegeket jeleníthessen meg egyszerre a képernyőn. A Glacier 2-t az alapoktól úgy tervezték, hogy a Hitman: Absolution fejlesztői csapatának minden elképzelését támogassa. Ennek a víziónak egyik kulcsfontosságú eleme a nagyméretű tömegek élethű szimulálása, melyek során a játékos kontaktusba kerülhet a tömeg szereplőivel és minden egyes karakterre hatással lehet.

Kasper Fauerby, az IO Interactive vezető fizika programozója San Francisco-ban a Game Developers Conference előadásán mutatta be a technológiát. A bemutató során fény derült az akár 1200 fős tömeget megmozgató technológiai fejlesztés és optimalizáció titkaira, mellyel a Hitman: Absolution a jelenlegi konzolgeneráción stabil 30 képkocka/másodperc sebességgel fut. Az előadás kitért a tömeg implementálásának folyamatára, betekintést adva az algoritmusokba valamint belefonva olyan részleteket, hogy a játékmenet hogyan befolyásolta a tervezési döntéseket.

Az IO Interactive közzétette azt a kis 16 perces filmet, amellyel a tavalyi E3-on demonstrálták a játékot. Tömeget ugyan ennek csak a végén láthatunk pár pillanatra, viszont segítségével betekintést nyerhetünk a játékmenetbe és az újdonságokba. Agent 47-nek egy rendőröktől hemzsegő könyvtárból kell egérutat nyernie, ehhez új képességét (ösztönét) használja, amellyel láthatja az őrjáratozó ellenfelek útvonalát, és azokat a tárgyakat, melyek segítségével elkerülheti őket, ill. elbánhat velük. Az őröket élő pajzsként is használhatjuk majd, de az igazi lopakodós hardcore játékosoknak nem kell emiatt aggódnia, az ő stílusukat is jutalmazza a játék. A sorozat történetében először a Hitman: Absolutionnak lesz "igen érdekes" online része is, ennek részleteiről egyelőre még nem beszéltek.

Kapcsolódó cikkeink:

Bemutatkozik az új Hitman

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward