Tárgyal az EA és a Valve...

... a Portal 2 kiadásáról.

Tárgyal az EA és a Valve...

Az Electronic Arts külsős játékfejlesztőkkel foglalkozó divíziójának komoly múltja van a Half-Life és a Counter-Strike fejlesztőivel. 2005-ben írtak alá egy kiadási szerződést, azóta az EA volt aki terjesztette a Half Life 2: GOTY és CS játékok PC verzióját, illetve a Half Life 2-t Xbox-ra. Ennél fogva természetesen ők feleltek a Portalért is, hisz az a 'The Orange Box' része volt, amit senkinek sem kell bemutatni.

Amikor a német gamescom rendezvényen bejelentették a Portal 2 megjelenési dátumát (2011. február 9.), nagy meglepetést okoztak azzal, hogy nem nevezték meg, hogy ki fogja kiadni a játékot. A legtöbben arra tippeltek, hogy a Valve több kiadó felé is kacsintgat, hogy a lehető legjobb üzletet csikarja ki.

"Még tárgyalunk róla" - nyilatkozta az EA Partners feje az Eurogamernek, mikor rákérdeztek, hogy jutottak-e már valamire. "A Valve-ban az az érdekes, hogy mindig nagyszerű játékokat csinálnak és időben kiadják őket. Nagyon értékes partnerek és megkövetelik ezt a kivállóságot mindenkitől, akivel kapcsolatban állnak. Minden alkalommal ki kell érdemelni az üzletet velük. Most éppen ebben a fázisban járunk a Portal 2 esetében, de nagyon optimisták vagyunk a szoros kapcsolatunk miatt. Rengeteg üzletet bonyolítunk le a Steamen, csak úgy mint ők velünk disztribúciós téren."

A lényeg, hogy őrülten polírozzák a Valve-ot, ha tovább fordítanám a nyilatkozatot még a könnyem is kicsordulna. Egy biztos, a Portal 2 nem az a játék, amelyiknél könyörögni kéne, hogy adja ki valaki, láthatóan inkább a kiadók állnak sorba a fejlesztő előtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward