Támadás az EVE Online gazdasága ellen – Burn Jita

A Burn Jita akcióval a játékosok az EVE gazdaságának központját célozták meg.

Támadás az EVE Online gazdasága ellen – Burn Jita

A CCP Games áldását adta arra a játékosok által indított kezdeményezésre, amely arra irányul, hogy összeomlasszák a játék gazdaságát. A támadást a hírhedt ex-CSM (olyan játékos, aki a többi játékos érdekeit képviseli a CCP irányában) Alexander "The Mittani" Gianturco fogja vezetni, akit nemrég bannoltak, amiért a FanFest találkozón kigúnyolt egy öngyilkossággal fenyegetőző játékost. A támadás a játék gazdaságának szíve, a Jita kereskedelmi központ ellen irányul.

A "Burn Jita" akció, amelyre már hónapok óta készülnek ma veszi kezdetét, ez a nap jelenti Mittani 30 napos banjának végét. Jelentések szerint az akció már tegnap elindult, 14000 Trasher hajó gyülekezett a régióban.

Sok játékost aggaszt, hogy az akció tönkre fogja tenni a játékot, de a CCP megígérte, hogy nem fog közbeavatkozni. "Megmondom, mi fog történni, kib*** jó lesz. Brilliáns ötlet" – nyilatkozta Jon Lander, az Eve Online főproducere, aki boldog volt, hogy múlt éjjel 2100 játékost számlálhattak meg egy időben a Jitán.

Kristoffer Touborg dizájner szerint az ilyen, játékosok által kezdeményezett események mutatják meg, hogy mi az, ami miatt az Eve Online kiemelkedik a játékok sorából, és a CCP kötelessége, hogy ne avatkozzon közbe, csak figyeljen. "Ettől olyan nagyszerű az Eve. Egy olyan 15 perces COD meccset akarsz játszani, amire holnap már nem is emlékszel, vagy eltöltesz négy hónapot 14000 Trasher hajó legyártásával, hogy elindíthass egy ilyen akciót? Nem kispályás a dolog, lenyűgöző."

Touborg szerint a játék gazdaságának lerombolására tett kísérlet hosszú távon még hasznosnak is bizonyulhat, mivel azokat károsíthatja leginkább, akiknek nagy termelőereje vagy készletei vannak, így ők kénytelenek lesznek mindent újra kezdeni. Szerintünk ezeknek az embereknek erről más a véleménye.

"Nem szeretem, ha valaki teljes biztonságban érzi magát. Az viszont tetszik, amikor egy csapattól, akik teljes biztonságban érzik magukat egy időre elveszik ezt. Egészséges dolognak tartom."

Bármi is történik, a Jita környékén garantált lesz a megnövekedett aktivitás, a CCP már felkészítette erre a szervereket. "Szerencse, hogy előre tudtunk a dologról. Tudtuk, hogy lesznek majd nagy, epikus események, és van pár komoly eszközünk, amit előkészítettünk az ilyen esetekre"- mondta Lander.

Jelentések szerint az állomás léte nincs veszélyben, a felsorakozott Trasherek a Jitáról kidokkolókat támadják. Egy játékos már kiszámolta, hogy az állomás elpusztításához akkora tűzerőre lenne szükség, hogy az ehhez szükséges mennyiségű űrhajó el sem férne a rendszerben, ennek ellenére sokan pánikba estek, és próbálják az utolsó pillanatban eladni Plexeiket és egyéb javaikat, mivel azok megsemmisülnének, ha az állomás felrobbanna. A nyerészkedők is feltűntek a színen, ők olyan papírokat árulnak, melyek felmutatóit állítólag átengedik a Trasherek a blokádon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward