Take-Two: Hat hónap és a THQ-nak annyi

Strauss Zelnick, a GTA-t kiadó Take-Two feje azt nyilatkozta, hogy szerinte hat hónapon belül bezárja a kapuit a THQ.

Take-Two: Hat hónap és a THQ-nak annyi

Strauss Zelnick, a GTA-t kiadó Take-Two feje azt nyilatkozta, hogy szerinte hat hónapon belül bezárja a kapuit a THQ. A Joystiq értesülései szerint nyilatkozatát az MIT Business in Gaming konferencián tette, állítását azzal magyarázta, hogy a rivális kiadó játékai kifogásolhatóak és túlságosan sok licencelt címre támaszkodnak.

 

"A THQ elsődleges stratégiája arra épült, hogy licencelnek valamit. Tehát megvesznek dolgokat más emberektől, legyen az UFC, WWE vagy valami mozis cím és jó játékot csinálnak belőle" - magyarázta Zelnick. "A mi megközelítésünk, hogy 100%-ig általunk birtokolt szellemi termékekkel dolgozunk."

 

Hozzátette, hogy licencelt játékokat csinálni nagyon kiszolgáltatottá tesz egy kiadót az IP tulajdonosának, akik átszabhatják a határokat minden egyes újratárgyalásnál. Igaz, a THQ nem rég bejelentette, hogy irányt váltanak és elhagyják ezt a vonalat, de a váltás nagyon sok idő.

 

Zelnick itt még nem állt le (nagyon igyekszik lenyomni a THQ részvények árait): "A legfontosabb különbség viszont a minőség" - folytatta.

 

"A Take-Two-nak vannak a legmagasabb pontszámai a third-party kiadók közt a Metacritic és számos más az iparban dolgozó ember szerint is. A minőség nagyon nagyon nagyon fontos. A THQ-nak volt pár jó játéka, de ezek megközelítőleg sem értek fel [hozzánk]." 

 

"A stratégiájuk nem működött és a kivitelezés sem volt jó. Magyarán szólva a kaja nem volt jó és az adagok is kicsik voltak. A THQ nem lesz itt 6 hónap múlva."

 

A sárdobálást már szegény Angela Emery THQ kommunikációs igazgató sem bírta szó nélkül hagyni: "Nyilvánvalóan Mr. Zelnick helyzetértékelése a THQ-ról idejétmúlt és pontatlan. A megjegyzései felelőtlenek és valótlan dolgokat állít. Talán jobban tenné, ha a saját üzletével kapcsolatban kommentálna."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward