Szupergyors eMMC memóriachipek mobil eszközökbe

A Samsung legújabb NAND Flash memóriachipjei rendkívül jó adatátviteli sebességeket kínálnak.

Szupergyors eMMC memóriachipek mobil eszközökbe

A Samsung az új, eMMC típusú beágyazott memóriachipjeit kifejezetten okostelefonokhoz, táblákhoz, illetve egyéb mobil eszközökhöz ajánlja. Az új NAND Flash alapú beágyazott memóriachipek 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kerülnek forgalomba.

Az eMMC Pro Class 1500 típusú NAND Flash memóriachipek a kategória leggyorsabb adatátviteli sebességeit kínálják. Ezek az adattároló megoldások akár 140 MB/s-os folyamatos olvasási- és 50 MB/s-os folyamatos írási tempót is biztosítani tudnak, ami igen jól hangzik. A véletlenszerű írási és olvasási feladatok alkalmával a friss megoldások az előző generációs eMMC típusú NAND Flash memóriachipekhez képest négyszer nagyobb teljesítményt kínálnak: véletlenszerű olvasási feladatok alkalmával 3500 IOPS-os, véletlenszerű írási feladatok

alkalmával pedig 1500 IOPS-os teljesítményre számíthatunk az újdonságoktól.

Ezek a memóriachipek a következő generációs, prémium kategóriás mobil eszközök számára készültek. A termékek a rendszer összteljesítményét növelve javítják a felhasználói élményt, ezzel együtt pedig gyorsítják a különböző műveleteket is, legyen szó webböngészésről, 3D és HD videó tartalmak rögzítéséről, több feladat egyidejű futtatásáról (multi-tasking), illetve kitterjesztett valóságot használó alkalmazásokról vagy akár játékokról.

Az ultragyors beágyazott memóriachipek a Samsung 64 Gb-es (8 GB-os), Toggle DDR 2.0-s csatolófelületet alkalmazó NAND Flash memóriachipjére alapoznak, amely 20 nm-es csíkszélességgel készül. Az adattároló rendszer saját, nagyteljesítményű vezérlőt és intelligens menedzsment funkciókat biztosító firmware-t alkalmaz. Az eMMC Pro Class 1500-as chipek megfelelnek a JEDEC e-MMC v4.5-ös specifikációjában leírtaknak, amely több szolgáltatást is szabványosít, így a specifikációt támogató megoldások összességében nagyobb teljesítményt kínálnak, hatékonyabb energiafelhasználás mellett üzemelnek és megbízhatóbbak is, mint elődeik.

A piaci igényeknek megfelelően, azaz a minél vékonyabb felépítés jegyében a Samsung az új eMMC megoldásokat kettő-, négy- és nyolcrétegű chipek formájában prezentálja. A vékony felépítést remekül szemlélteti a 64 GB-os modell vékonysága: ez a példány mindössze 1,2 milliméter vastag.

Az új beágyazott memóriachipek sorozatgyártása már megindult.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward