Szívproblémák miatt késik az Ascend D

A Huawei gőzerővel dolgozik a legizmosabb készülékén, de sajnos egyelőre nem áll túl jól az Ascend széria csúcsragadozójának szénája. Az egyszerűen D névre hallgató masina további késéssel kénytelen számolni, ami sajnos az erős konkurenciát tekintve biztosan meglátszik majd az eladásokon is.

Szívproblémák miatt késik az Ascend D

A Huawei gőzerővel dolgozik a legizmosabb készülékén, de egyelőre nem áll túl jól az Ascend széria csúcsragadozójának szénája. Az egyszerűen D névre hallgató masina további késéssel kénytelen számolni, ami sajnos az erős konkurenciát tekintve biztosan meglátszik majd az eladásokon is.

Az Ascend D-vel kapcsolatos problémák sajnos a telefon legérdekesebb részéhez köthetőek, ami nem más, mint a saját fejlesztésű lapkakészletük. A HiSilicon divízió terméke az Nvidia Tegra 3 lapkájához hasonlóan a TSMC 40 nm-es gyártósorain készül.

A K3V2 SoC négy darab Cortex-A9 magnak ad otthont, amelyek a fejlesztő által meghatározott 1,2, illetve 1,5 GHz-es órajelen üzemelnek majd. Az Ascend D-ben az eddigi információk szerint az 1,2 GHz-es variáns kerül bevetésre, és a későbbiekben érkező XL-es modellbe egy megnövelt kapacitású teleppel karöltve kerül bele az 1,5 GHz-es csúcslapka. A Huawei SoC-je 64 bites memóriavezérlőt kapott, így a megnövekedett sávszélességnek köszönhetően néhány esetben gyorsabb lehet, mint az Nvidia Tegra 3-ja, aminek csak 32 bites memória elérése van.

A grafikus mag is érdekes lehet. Nem sokat árultak el róla, de az előzetes tesztekben elég jól szerepelt. Ezt egy egyelőre ismeretlen partner közreműködésével készítették el, és annyit lehet vele kapcsolatban tudni, hogy 16 unified feldolgozó egységet foglal magában.

A K3V2 energiamenedzsmentje ahogy azt manapság illik, dinaimikusan, a kihasználtság függvényében aktiválgatja majd a chip különböző részeit.

Remélhetőleg minél hamarabb megoldják a K3V2 chip gyártási problémáit, és már nem kell sokat várni arra, hogy valós körülmények között is górcső alá vehessük a Huawei Ascend D teljesítményét. A 4,5 colos HD (1280 x 720) felbontású kijelzővel szerelt telefon komoly esélyekkel indul harcba, mivel vélhetően nagy árelőnyt élvez majd a nevesebb gyártók eszközeivel szemben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward