Szeptemberben jön a Lenovo IdeaPad S10

Szeptemberben jön a Lenovo IdeaPad S10

Számos gyártó van jelen a notebook piacon olcsó subnotebook konfigurációkkal, most a Lenovo is csatlakozott a népes csapathoz, ugyanis bejelentette legfrissebb termékét, a Lenovo IdeaPad S10-est. Az Ideapad S10 várhatóan szeptember folyamán kerül a boltok polcaira, a készülék ajánlott végfelhasználói ára 399 dollár körül fog elhelyezkedni.

A Lenovo kisméretű noteszgépe 10 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzőt tartalmaz, amely 1024 x 600 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A kis készülékben egy Intel Atom processzor, 512 MB memória és egy 80 GB-os merevlemez található. Az újdonság ezen kívül 802.11 g WiFi adapterrel, Bluetooth adapterrel, valamint 1,3 megapixeles webkamerával és egy 4 az egyben kártyaolvasóval is bír. A vásárlók valamivel drágábban, egészen pontosan 450 dollárért cserébe már kétszerannyi memóriával (1 GB) és kétszer akkora tárolókapacitással rendelkező merevlemezzel (160 GB) is elérhetik a terméket. Az akkumulátorok esetében három- és hatcellás energiaforrások közül lehet választani, ezek az egységek egyetlen töltéssel 3, illetve 6 órán keresztül képesek működtetni a kis készüléket.

Az S10 felépítését tekintve az Ideapad S10 nem sokban különbözik az ASUS Eee PC-jétől. A billentyűzet, a trackpad és a kijelző felfüggesztése hasonló, ám a Lenovo újdonsága néhol dizájnos, piros vagy fekete festéssel van ellátva, ami rendkívül jól mutat a fehér részekkel együtt. Érdekesség, hogy a Lenovo noteszgépének billentyűzete mindössze 85%-a egy teljes méretű billentyűzetnek, ami kissé kevésnek mondható és körülményes használatot eredményez. Összehasonlításképpen a HP 2133-as noteszgépén, amely 8,9 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, 92%-os méretű billentyűzet található. A billentyűzet mérete miatt sokan fognak elgondolkodni azon, hogy vajon megér-e nekik ennyit a noteszgép.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward