Szégyenteljes felbontásban fut Xbox Series S-en az új Yakuza

Mintha visszatértünk volna hét évvel ezelőttre.

Szégyenteljes felbontásban fut Xbox Series S-en az új Yakuza

Mostanában sokat beszélünk arról, hogy egy-egy új játék hogyan is fog futni PS5-ön és Xbox Series X-en, azonban érdekes módon mintha a stúdiók és a kiadók rendszeresen elfelejtenék, hogy ezek mellett ott lesz a gyengébb Xbox, a Series S is. Azt jelenleg szinte egyik játékról sem tudjuk, hogy a Microsoft kisebbik konzolján hogy fog teljesíteni, és láthatóan maga a Microsoft is leginkább a "világ legerősebb" konzoljára, meg a 4K-ra és a sok-sok fps-re koncentrál.

A Yakuza: Like a Dragon esetében azonban érdekes dolgokra derült fény.

Egyrészt a GameSpot már élőben kipróbálta a játékot Xbox Series X-en, ami alapján elmondható, hogy háromféle beállítás közül választhat a felhasználó:

  • High Resolution - itt natív 4K-t kapunk, 30fps-sel.
  • High Framerate - itt egyelőre pontosan meg nem nevezett, de valószínűleg 60 fölötti framerate elérése a cél, jelentősen visszavágott grafikával
  • Norman - ez pedig 60fps-sel fut, az elérhető maximálishoz közelítő grafikai színvonallal.

Ezekkel kapcsolatban reméljük, hogy kapunk majd pontosítást a közeli jövőben. Rátérve azonban az Xbox Series S-re, a Sega PR-osa, Zack Reese egy livestream keretein belül erősítette meg, hogy mi a helyzet. Ezek szerint a Yakuza: Like a Dragon a gyengébb konzolon vagy 1440p-ben 30fps-sel fut majd, vagy 900p-ben (!) 60fps-sel.

Ha ez tényleg így van és a PR-os úriember nem tévedett, az azt jelenti, hogy az Xbox One-t hét éve kísértő 1600x900-as natív felbontáson fog renderelni egy next-gen konzol.

Persze, egy játék önmagában még nem jelent sokat. Könnyen lehet, hogy a Yakuza: Like a Dragon motorja egész egyszerűen nem megfelelően optimalizált az új hardverekre, és más címeknél ennél jobb eredményeket kapunk majd. Ezzel együtt azért mégiscsak ijesztően hangzik a dolog. A játék egyébként arra a Dragon Engine-re épül, mint előtte a Yakuza Kiwami 2, a Yakuza 6 és a Judgment, azonban menet közben átírták a next-gen konzolokra.

A Yakuza: Like a Dragon egyébként november 10-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series S|X-re, Stadiára és PS4-re. A PS5-ös verzióra március 2-ig várnunk kell, akkor viszont ingyenesen frissíthetünk majd a PS4-es változatról. Az egyetlen szomorú dolog, hogy a mentéseinket nem lehet majd átvinni az új konzolra, így tehát ha most novemberben belevágunk a PS4-es verzióba, akkor tavasszal majd kezdhetjük az egészet elölről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap