Szabadon engedték a fogva tartott ArmA 3 fejlesztőket

Végre hazatérhet az a két cseh fejlesztő, akiket kémkedéssel vádoltak Görögországban.

Szabadon engedték a fogva tartott ArmA 3 fejlesztőket

Végre szabadon engedték az ArmA 3 kémkedéssel vádolt és bebörtönzött fejlesztőit a görög hatóságok. Ivan Buchta és Martin Pezlar 128 napot töltöttek bezárva. Dean Hall, a népszerű ArmA 3 mod, a DayZ alkotója, aki Buchta és Pezlar kollégája a következőket nyilatkozta az Eurogamernek:

"Tényleg fantasztikus hír, én is csak most tudtam meg. Még mindig egy kicsit sokkolva vagyok. Nagy megkönnyebbülés magánemberként és kollégaként is. Ivan nélkül nem jelenhetett volna meg a DayZ, ő volt az, aki segített abban, hogy Új Zélandról eljöhessek dolgozni az ArmA 3-on, ahol olyan, a motorral kapcsolatos dolgokat tanultam, amelyek a SayZ sikeréhez is hozzájárultak. Ő volt az, aki a reptéren várt, amikor megérkeztem, mindig mosolygott és vidám volt. Akkor is ő jött értem a reptérre, amikor az E3-on voltam és megütött a DayZ sikerének súlya."

"Az, hogy nem volt itt, és a tudat, hogy börtönben volt nagy űrt hagyott, amelyet lehetetlen volt érzelmileg feldolgozni és betölteni. Nem ismerek nála pozitívabb, erősebb és csodálatosabb munkatársat. Martin is nagyszerű ember és munkatárs, és erősen érzelmekkel telített lesz az a pillanat, amikor végre itthon lesznek."

A görög hatóságok fejenként 5000 Eurós óvadék ellenében engedték el a két cseh fejlesztőt, akiknek később még vissza kell térniük a tárgyalásra Görögországba.

Kapcsolódó cikkeink

Letartóztatták az ArmA fejlesztőit

A Bohemia Interactive nyilatkozata

Miért csúszik a DayZ?

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward