Strapabíró SSD meghajtók A-DATA módra

A Silicon Power mellett az A-DATA is új SSD meghajtókkal jelentkezik, igaz, már nem az átlagfelhasználóknak, hanem az üzleti felhasználóknak, azon belül is  a szervertulajdonosoknak kínálja legfrissebb portékáját.

Strapabíró SSD meghajtók A-DATA módra

A tajvani nagyvállalat lerántotta a leplet SX1000L névre keresztelt SSD meghajtó családjáról, amelyben egyelőre csak két modell lapul: egy 100 GB-os és egy 200 GB-os adattároló kapacitású példány.

A 2,5 colos formátumú, SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használó újdonságok az LSI-SandForce SF-2281-es SSD vezérlőjét használják, amelyhez MLC típusú NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. A mindössze 7 milliméteres magassággal büszkélkedő SSD meghajtók ECC hibajavító algoritmust is alkalmaznak.

Az új SSD meghajtók folyamatos olvasási sebessége 560 MB/s-os, folyamatos írási sebességük pedig 340 MB/s-os értéket képvisel. A termékek 4K-s véletlenszerű olvasási feladatok alkalmával maximum 73 000, véletlenszerű 4K-s írási feladatok alkalmával pedig maximum 45 000 I/O művelet elvégzésére képesek egyetlen másodperc leforgása alatt. Az SX1000L SSD-k üresjáratban 0,35 wattot, terhelés alkalmával pedig 0,6 wattot fogyasztanak.

A válogatott MLC NAND Flash memóriachipeket használó SSD meghajtók kondenzátorokat is tartalmaznak, amelyek hirtelen áramszünet esetén még biztosítanak annyi áramot az SSD vezérlő számára, hogy az biztonsággal befejezhesse az éppen zajló írási műveleteket, így elkerülhetővé válik az adatvesztés.

A strapabíró újdonságokat az A-DATA illetékesei kifejezetten olvasásközpontú szerverfeladatokhoz ajánlják - ilyenek például a VOD, azaz a Video on Demand szolgáltatást nyújtó szerverek. Az írás tekintetében is rendkívül strapabíró újdonságok az általános SSD vezérlőknél nagyobb over provisioning tárterületre támaszkodnak és magasabb, hatékonyabb adattömörítést alkalmaznak.

A 100 GB-os és 200 GB-os SX1000L SSD meghajtók hamarosan elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban. A gyártó nem árulta el, mennyibe kerülnek majd az újdonságok, mindössze annyit említett, hogy az 5 év garanciával érkező SX1000L család tagjai költséghatékony megoldásoknak minősülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward