Steam: változnak az ajándékozás szabályai

A csalások visszaszorításának érdekében a Valve változtatott a játékok ajándékozásának rendszerén.

Steam: változnak az ajándékozás szabályai

A Valve változtatott a Steam kulcsok ajándékozásával kapcsolatos szabályokon, annak érdekében, hogy korlátozza azok gyors újraértékesítését. Ezentúl 30 nap elteltével lehet csak újra eladni egy ajándék kulcsot. A változást Tony Paloma, a Valve munkatárs jelentette be, aki elmondta, hogy azokat a csalókat akarják ezzel megállítani, akik Steam kulcsokat árulnak, de vásárlóik pórul járnak, mert az ajándékként érkezett kulcsok később letiltásra kerülnek a fizetéssel kapcsolatos problémák miatt.

"Minden ajándékként megvásárolt új játék, amely a vásárló gyűjteményébe kerül, 30 napig nem lesz eladható. Az ajándékot bármikor tovább lehet ajándékozni, az egyetlen változás az eladásra vonatkozik."

"Azért módosítottunk ezen, hogy jobb élményben legyen része mindenkinek, akit megajándékoznak. Reményeink szerint ez csökkenteni fogja azoknak a számát, akik olyan játékot vásárolnak mástól, aminek a kulcsa letiltásra kerül az eredeti vásárló hibájából."

A Steam kulcsokat újraértékesítő oldalak módszere az, hogy tömegesen felvásárolják a kulcsokat, de a fizetéshez olyan módot választanak, amelyet a Valve rendszere nem tud feldolgozni. Az eladók nagy kedvezménnyel gyorsan eladják az így megszerzett játékokat, és mire a kulcsok letiltásra kerülnek, addigra már a vevőnél vannak, aki így pórul jár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward