StarCraft II infóbomba

A világ legjátszottabb RTS-ének folytatásával szemben támasztott elvárások óriásiak, de a Battlestar Galactica rajongók már örülhetnek is...

StarCraft II infóbomba

A StarCraft II-t már tűkön ülve várja a játékosok világa, így nem meglepő, hogy még meg sem jelent, de máris klasszikusként kezelik.

                           

                                                                            StarCraft II Old Rivals trailer

A játékmenet a StarCraft II-ben már rögtön a küldetések felvételekor újat mutat, ugyanis míg az első részben ezek egy lineáris szálon követték egymást, addig itt rajtunk áll, hogy miként teljesítjük őket. A rendelkezésünkre bocsátott csillagtérképen megannyi bolygó jelenik meg, és lesznek, ahol feladatok várnak ránk. Például jön egy vészjelzés egy megtámadott planétáról, vagy csak szimplán támogatást kérnek egy veszélyeztetett eszköz elszállításához. Ekkor az általunk választott misszió sikeres befejezése megnyit egy újabbat, és a küldetések nagy része új egységeket is felold majd a kampány alatt. Fontos tudni azonban, hogy ezek közül nem mind lesz elérhető multiplayerben, például a Terran lángszórós egysége, a "Firebat" csak egyjátékos módban lesz használható.

                           

                                      StarCraft II gameplay, BlizzCon '09, kamerás verzió, 1. rész, és a folytatás...

A missziók teljesítéséért pénzt kapunk, amiből különböző extra felszereléseket vásárolhatunk, hogy felturbózhassuk egységeinket. Sőt, útközben találkozhatunk zsoldosokkal is, akiket felbérelhetünk némi extra tűzerőt remélve. Ezek sajnos szintén kimaradnak a többjátékos opcióból, de a pályákon elrejtett bossokhoz néha elengedhetetlen lesz az ügyes gazdálkodás. A Blizzard még azt is elhintette, hogy Raynor kapna egy laboratóriumot, ahol begyűjtött protoss leletekből vagy zerg DNS-ből kutatásokat folytathatna az idegenek ellen tervezett fegyverek után. Erről sajnos több információ nincs, sőt, az is lehet, hogy végül nem kerül be a teljes játékba.

A küldetések egyébként a Warcraft III mintájára épülnek fel, azaz egy-egy pályán több célunk is lesz, és ezek néha megváltoznak majd a bekövetkező események hatására. A sztorit a Blizzard hagyományoknak megfelelően részben CGI animációkon át tálalják majd, ám a régi szinkronhangok nagyja sajnos eltűnt a süllyeszőben, a cég inkább ismertebb színészeket vont be helyettük a projektbe. Kerrigan hangja például az újgenerációs Battlestar Galacticából ismerős Tricia Helfer lesz. A színésznő nem nagy játékos, őt idézve: "Utoljára a Froggerrel játszottam... és az húsz éve volt." Ennek ellenére élvezi a "forgatást", és a Blizzard fejesei szerint nincs is nála kiválóbb jelölt. Az első StarCraft II fejezet, azaz a Wings of Liberty valamikor jövő nyáron érkezik, kizárólag PC-re. A játék elindításához szükség lesz Internet hozzáférésre és Battle.net fiókra is, valamint várható játszható demó, de hogy mikor, arról a cég még hallgat. Sebaj, mi kivárunk!

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap