Starcraft II: 3 felé osztják

A 2008-as Blizzcon nem kis meglepetéseket tartogat az idén sem. Bejelentették, hogy a tervezett helyett, az 1998-as hatalmas sikerű Starcraft játék folytatását 3 felé fogják szeletelni.

Starcraft II: 3 felé osztják

A 2008-as Blizzcon nem kis meglepetéseket tartogat az idén sem. Bejelentették, hogy a tervezett helyett, az 1998-as hatalmas sikerű Starcraft játék folytatását 3 felé fogják szeletelni. (Értelemszerűen fajok szerint.) A trilógia a "Starcraft II Terrans: Wings of Liberty"-vel fog kezdődni, a második rész a "Starcraft II Zerg: Heart of the Swarm" lesz, befejezésül pedig a "Starcraft II Protoss: Legacy of the Void"-ot kapjuk majd.

Azért döntöttek így, hogy a történetnek több teret hagyjanak a kibontakozásra, több karaktert tudjanak szerepeltetni és a játékosoknak is több döntési és testreszabási lehetősége legyen. Rob Prado game design alelnök azt nyilatkozta, hogy minden egyes rész méretben (nem lemezterületre gondolt természetesen) akkora lesz, mint a Starcraft első része. A trilógia folytatásai pedig nem kiegészítők lesznek, hanem teljesen különálló játékok.

Amikor rákérdeztek, hogy mégis mikor és miért döntöttek így, Prado azt nyilatkozta, hogy nem csak a történet monumentalitása miatt, hanem hogy sokkal nagyobb hangsúlyt fektethessenek a játékosok szabadságára. Egy szerteágazóbb sztorit és kampányokat kívánnak megvalósítani, hogy olyan döntéseket adhassanak a játékosok kezébe, mint például milyen úton kívánja fejleszteni a technológiáját...

"Végiggondolva az előző játékaink eddigi tartalmait, missziók, karakterek, bejátszások és hasonlók tekintetében, soha nem éreztük úgy, hogy igazán meg tudtuk valósítani az elképzeléseinket és reményeinket. Ez volt az a pont amikor éreztük, hogy válasz út elé kerültünk. Visszaveszünk egy kicsit a filozófiánkból, esetleg kicsit még tovább csúsztatjuk a játékot és még belerakunk egy két dolgot, vagy igazán nekiesünk és megvalósítunk mindent."

Az eredeti Starcraft elképzelés, ahogy Prado mondta 32 misszióból állt. 12 a Terránoknak és 10-10 a Zergeknek illetve Protoss-oknak. A Blizz elmondása szerint minden egyes Starcraft II játék több mint 30 küldetést fog tartalmazni!

Akik elkezdtek a Multiplayer játék miatt aggódni ne tegyék (olyan nagyon), mivel az relatíve változatlan maradt. Természetesen minden Starcraft II részben benne lesz az összes faj, tökéletesen működőképesen és kiegyensúlyozva. Amikor arról kérdezték, hogy a játék újabb részeivel fognak e változtatni ill. hozzáadni a multihoz, akkor Prado azt nyilatkozta, hogy "Több mint valószínű, hogy a második és harmadik rész hoz majd újabb multiplayer tartalmakat, de még nem dőlt el, hogy ez mi lesz." Ez ugye felvetette a kérdést, hogy tud e majd olyan játszani, aki csak az első részt veszi meg azokkal akiknek minden megvan. Erre annyit mondtak, hogy még nincs határozott elképzelés, hogy fog e működni és hogyan.

Ez a döntés nagyjából 1 éve érlelődött a Blizzardnál, miután számos elképzelés jött különböző megvalósításokra. (Ugye az RTS fejlesztésnél mindig elsőként a Multiplayerrel kezdenek, a sztori részről csak nagy vonalakban esik szó.) Egy volt például az epizodikus online tartalom ötlete, de ezt elég hamar elvetették. Az ilyen részenként letölthető tartalom nem hangzik rosszul, de ha nincs elég támasza, support-ja, mint például egy TV-show-nak, amit a játékokkal nem igazán lehet megvalósítani, nem annyira működőképes.

Az, hogy mikorra várható a játék kijövetele még a ködbe vész, de mikor felhoztak ilyen pletykákat, hogy a Diablo III után jön ki, akkor megnyugtattak, hogy a Terran kaland hamarabb fog érkezni, a további két rész pedig ha minden jól megy 1 évre követik majd egymást...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward